ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 23 septembre 2011

Κύπρος - Σύστημα πρόσβασης αναπήρων στη θάλασσα της Πόλης

Προϊόν συνεργασίας ΚΟΤ, Δήμου και Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού προχωρεί αυτές τις μέρες στην παραλαβή του καινοτόμου και πρωτοποριακού συστήματος πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Πρόκειται για ένα μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα ηλεκτρικό- ηλεκτρονικό σύστημα πρόσβασης μέσα στη θάλασσα ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) , που για πρώτη φορά τοποθετείται στην Κύπρο και εγκαταστάθηκε αυτό το καλοκαίρι από το Πανεπιστήμιο Πατρών στην οργανωμένη παραλία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς .

Το κόστος του έργου ανέρχεται στις 28.290 ευρώ και επιχορηγείται πλήρως από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος έγιναν από την Επιστημονική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών και η τεχνική παραλαβή του έργου έγινε από αρμόδιο Λειτουργό του ΚΟΤ μετά από λειτουργικό και εργονομικό έλεγχο του συστήματος.

Το ερχόμενο Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στην Πόλη Χρυσοχούς η επίσημη τελετή παράδοσης του έργου από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Αλέκο Ορουντιώτη, στο δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελο Γεωργίου.

Μιλώντας εκ μέρους και του Δημοτικού Συμβουλίου Πόλης, ο δήμαρχος Άγγελος Οδυσσέως εξέφρασε τις ευχαριστίες τόσο στον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και τη διεύθυνση και το προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, για το συνεχές ενδιαφέρον και τη στήριξη του Οργανισμού, στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και στις προσπάθειές μας για αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire