ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 24 septembre 2011

Κύπρος - Ο Χριστόφιας δίδει προίκα πριν από την υπόσχεση γάμου

Κωστάκης Αντωνίου

Όπως συνηθίζει, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, πρόσφερε και πάλιν την «προίκα», πριν από το γάμο, πριν ακόμη εξασφαλιστεί συναίνεση για τέλεση γάμου. Και ενώ είχε στο ενεργητικό του την πρώτη διπλωματική νίκη επί της Τουρκίας, φρόντισε να τη θυσιάσει στο βωμό των έμμονων ιδεών του και της άδολης αγάπης του προς τους Τουρκοκυπρίους. Εγγυάται, λέγει, τη χρησιμοποίηση των εισοδημάτων που θα προκύψουν από το φυσικό αέριο, για το καλό των δύο κοινοτήτων.
Κατ' αρχήν, ποια εγγύηση μπορεί να δώσει, όταν η εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων αναμένεται να αρχίσει το 2014, και ο Δημήτρης Χριστόφιας τελειώνει ως Πρόεδρος, το 2013;
Με ποιο δικαίωμα επιδιώκει να προδεσμεύσει τον επόμενο Πρόεδρο, επί ενός τόσο σημαντικού θέματος; Αλλά αυτό αποτελεί, ίσως, παρωνυχίδα. Το μεγάλο πρόβλημα και οι τεράστια αρνητικές για την Κυπριακή Δημοκρατία και την εθνική υπόθεση, επιπτώσεις, θα προκύψουν εξαιτίας της ανόητης και επικίνδυνης σκέψης του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιβεβαιώσει, από τη Νέα Υόρκη, τους πάγιους ισχυρισμούς των Τούρκων, ότι ενώ έχουν απόλυτα και πλήρη δικαιώματα επί της κατεχόμενης περιοχής, την ίδια στιγμή, διεκδικούν ίσα δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους και στην ελεύθερη περιοχή.
Και εδώ δεν μιλούμε καν για τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία, βεβαίως, και μετά από τη λύση του Κυπριακού, θα έχει δικαιώματα και μέρισμα στα όποια κέρδη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εδώ μιλούμε για την Τουρκία. Που, σε τελευταία ανάλυση, θα πάρει όσα της προσφέρει, χωρίς πίεση, χωρίς αντάλλαγμα, ο «Ελληνοκύπριος ηγέτης», θα τα κάμει κτήμα της και θα απαιτήσει και πέραν αυτών.
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζει στον κόσμο των ψευδαισθήσεών του και των όσων διδάχθηκε, νέος ων, στα σεμινάρια της ΕΔΟΝ για τη διεθνιστική φιλία των λαών...
Χωρίς καμιά προσυνενόηση με την πολιτική ηγεσία, χωρίς να θέσει υπόψη των πολιτικών αρχηγών, με τους οποίους συναντήθηκε πριν από μερικές ημέρες, τι σκεφτόταν να προτείνει, χωρίς να καθίσει να διαβουλευθεί μαζί τους και να ζητήσει τη γνώμη τους, ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μόνος αποφάσισε και μόνος εξήγγειλε την απόφασή του να μοιραστεί με το ψευδοκράτος, και την Τουρκία, στην ουσία, τα κέρδη από τον πλούτο της Κύπρου.
Χωρίς ακόμα ο ίδιος, όπως παραδέχθηκε, να έχει σχηματίσει ακόμη άποψη πώς θα αξιοποιεί αυτά τα εισοδήματα, προς όφελος και των αποσχισθέντων πολιτών του κυπριακού κράτους. Θα εμβάζει τα κέρδη σε ειδικό λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων που θα πάρουν μετά τη λύση, όπως και η πρόταση Ρολάνδη; Και γιατί δεν περίμενε να θέσει ολοκληρωμένη την πρότασή του ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητηθεί εκτενώς από την πολιτική ηγεσία;
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αρέσκεται, όπως η Τουρκία, σε πολιτικά τετελεσμένα. Εις βάρος της δικής του κοινότητας, εις βάρος του δικού του κράτους.

Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 24/09/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire