ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 26 septembre 2011

Ελλάδα - Πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων από την Τρίτη 27/09 ως την Πέμπτη 29/09

Χωρίς Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ την Τρίτη
Δύσκολες για τις μετακινήσεις θα είναι οι επόμενες ημέρες στο 
Λεκανοπέδιο (Πηγή: ICON PRESS / ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ)




Αχιλλέας Χεκίμογλου
Νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων από την Τρίτη για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ στο «χορό» των διαδηλώσεων συμμετέχουν «Αγανακτισμένοι» αλλά και ένστολοι ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες.

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν δώσει «ραντεβού» για τις 7 το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας για το νέο φόρο για τα ακίνητα. Κάποιοι εξ αυτών έχουν την ίδια ώρα προγραμματίσει συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στη συνέχεια θα κινηθούν με δίκυκλα προς το Σύνταγμα.

Μια ώρα νωρίτερα, στις 18.00, έξω από την Βουλή επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας θα συγκεντρωθούν ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές στους μισθούς τους λόγω έκτακτων εισφορών.

Επίσης, Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία  οι εφοριακοί και τελωνειακοί αντιδρώντας στη μείωση των αποδοχών τους και στη συνεχιζόμενη επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους (εργασιακή εφεδρεία, απολύσεις, διάλυση υπηρεσιών), καθώς και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παράλληλα, την Τρίτη στις 11 το πρωί οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο της οδού Κοραή και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα συγκεντρωθούν στις 12.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 – πλατεία Καραϊσκάκη) και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας με δίκυκλα και απορριμματοφόρα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ενώ την Τετάρτη προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Μόνο το Τραμ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και τα Ταξί θα λειτουργήσουν αύριο Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στις υπόλοιπες συγκοινωνίες θα απεργήσουν, αντιδρώντας στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Αύριο Τρίτη θα απεργήσουν:

- Το Μετρό
- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλεϊ

Ακόμη, πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα την Τετάρτη, καθώς θα απεργήσουν:

- Τα λεωφορεία
- Τα τρόλεϊ
- Το Τραμ
- Ο Ηλεκτρικός
- Ο προαστιακός
- Τα ταξί
- Ο ΟΣΕ πανελλαδικά

Επίσης, την Τετάρτη είναι πιθανόν να απεργήσουν εκ νέου τα σωματεία του Μετρό, δημιουργώντας χάος στην Αθήνα.

Για τις επόμενες ημέρες οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις είναι των ταξί (48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη) και των λεωφορείων (στάση εργασίας την Δευτέρα 11.00-17.00)
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 26/09/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire