ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 30 septembre 2011

Ντομινίκ vs Τριστάν

Η χθεσινή κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν και της δημοσιογράφου Τριστάν Μπανόν στην έδρα της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Εγκλημάτων κατά Προσώπων, δεν οδήγησε την ανάκριση σε πρόοδο.
Η Τριστάν Μπανόν δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της TF1 ότι βρήκε τον Ντομινίκ Στρος-Καν «αλαζονικό» και «ψυχρό» και ότι απέφευγε να την κοιτάξει (φωτ. Reuters)
Η Τριστάν Μπανόν δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων της TF1 ότι βρήκε τον Ντομινίκ Στρος-Καν «αλαζονικό» και «ψυχρό» και ότι απέφευγε να την κοιτάξει (φωτ. Reuters) Οι δύο πρωταγωνιστές παρέμειναν ο καθένας στις θέσεις του, καθώς ο Στρος-Καν δήλωσε ότι οι κατηγορίες για απόπειρα βιασμού είναι αποκυήματα φαντασίας. Η Τριστάν Μπανόν κατέθεσε μήνυση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού κατά τη διάρκεια συνέντευξης πριν από οκτώ χρόνια.Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ κατέθεσε κι αυτός μήνυση κατά της Μπανόν για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η δημοσιογράφος, που υποστηρίζεται από τις φεμινίστριες και από οργανώσεις προστασίας των γυναικών από πράξεις βιασμού ή σεξουαλικών επιθέσεων, έχει επιτύχει μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ. Πρωτοστατεί σε φεμινιστικές εκδηλώσεις και οργάνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου διαδήλωση κατά των βιασμών μπροστά στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετείχαν 300 γυναίκες.
Η αστυνομική υπηρεσία θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θα γίνει παραγραφή, απόρριψη της μήνυσης λόγω έλλειψης αποδείξεων, είτε παραπομπή σε ανακριτή. Η Μπανόν δηλώνει ότι, αν εγκαταλειφθεί η υπόθεση από την αστυνομική αρχή, θα ασκήσει πολιτική αγωγή, κάτι που θα επέφερε αυτόματη ανάθεση της υπόθεσης σε ανακριτή.
Μετά τη χθεσινή κατ' αντιπαράσταση εξέταση στον ανακριτή, προσκεκλημένη του δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης TF1, η Τριστάν Μπανόν δήλωσε ότι βρήκε τον Στρος-Καν «αλαζονικό» και «ψυχρό» και ότι απέφευγε να την κοιτάξει. Στο ερώτημα που του έθεσε, γιατί την κάλεσε για συνέντευξη σε ένα άδειο διαμέρισμα με μόνο έπιπλο ένα κρεβάτι, αντί σε γραφείο, απάντησε με εύσχημες δικαιολογίες, επιμένοντας ότι όλα είναι «φαντασιώσεις της».
Σχετικά με το γιατί υπέβαλε μήνυση μετά 8 χρόνια, η Μπανόν είπε ότι, λόγω της θέσης του Στρος-Καν στον πολιτικό και κοινωνικό ορίζοντα, δεν μπορούσε να μιλήσει πριν και ότι αν πρόκειται για σεξουαλική επίθεση ή βιασμό, κάτι που είναι δύσκολο να αποδειχτεί, εκείνη γνωρίζει την αλήθεια. Στο ερώτημα αν τρέφει μίσος για τον Ντομινίκ Στρος-Καν, απάντησε: «Οχι, νιώθω περιφρόνηση». Τόνισε όμως ότι «αν είναι κανείς αθώος, δεν προσφεύγει στη διπλωματική ασυλία, όπως κάνει ο Στρος-Καν, επιδιώκοντας να αποφύγει τη δίκη».

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Δημοσιεύτηκε στις 30/09/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire