ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 29 avril 2012

Κύπρος : Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος

Τάσος: Μη μας πουν και φοροφυγάδες...

Η Βουλή καλύπτει τα μέλη της που παρανομούν και φοροδιαφεύγουν

Θαυμάστε διαφάνεια, σεβασμό προς τους νόμους και τους πολίτες, από αυτή τη Βουλή και τους εκλελεγμένους, από τους μαντρισμένους οπαδούς, βουλευτές.
Θαυμάστε ειλικρίνεια από αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν δήθεν, το απαύγασμα της ειλικρίνειας, της εντιμότητας και της υπακοής προς τους νόμους και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι του λαού.
Εν κρυπτώ και παραβύστω, η σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των εν τη Βουλή κομμάτων, αποφάσισε προχθές, να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματα των εννέα βουλευτών που έχουν εξώδικα πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου παρέλαβε από τον Γενικό Εισαγγελέα τα ονόματα των βουλευτών που παρανόμησαν, και σε κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων τους ενημέρωσε για τους «παράνομους» του κομμάτων τους!
Απέκρυψαν, εν ολίγοις, και ο Πρόεδρος της Βουλής και τα κόμματα, τα παρανομούντα μέλη της Βουλής, απέκρυψαν από το εκλογικό σώμα τους παραβάτες των εντολών των ψηφοφόρων τους και κράτησαν για τον εαυτό τους τα στοιχεία.
Ωσάν να ήταν ιδιωτική υπόθεση. Ωσάν και η Βουλή να αποτελεί κλειστή λέσχη, τα άπλυτα της οποίας δεν πρέπει να βγαίνουν έξω για να πληροφορείται ο λαός που την ψηφίζει, ποιοι εκπρόσωποι του καταπάτησαν την ψήφο του και το λειτούργημά τους.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ο Γιώργος Περδίκης ζήτησε όπως δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των βουλευτών που παρανόμησαν, αντιμετώπισε την οργή των συναδέλφων του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος απάντησε: «Θα είμαστε ρουφιάνοι, αν καταγγείλουμε τους συναδέλφους»!
Έκρυψαν λοιπόν, οι βουλευτές, την παρανομία των συναδέλφων τους για να μη «γίνουν ρουφιάνοι» και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Η Βουλή αξίζει σεβασμού, είναι άσπιλη και αμόλυντη και δεν πρέπει να θίγεται η εντιμότητά της με τέτοια μικροπράγματα!
Αλλά, βεβαίως, δεν είναι μόνο τα «μικροπράγματα» των τροχαίων παραβάσεων. Είναι και το αδίκημα της μη υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, άλλων 13 νυν βουλευτών και έξι πρώην.
Εδώ, αξίζει να ανοίξουμε μία παρένθεση: Σε μια συνάντηση που είχα με τον Τάσσο Παπαδόπουλο, όταν ήταν βουλευτής, μπαίνοντας στο γραφείο του, πρόσεξα να ήταν βυθισμένος στη συμπλήρωση ενός εντύπου. Τον ρώτησα τι είδους έντυπο συμπληρώνει και μου απάντησε: «Τη φορολογική μου δήλωση για τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Μη μας πουν αύριο ότι είμαστε και φοροφυγάδες...».
Σήμερα, κάποιοι βουλευτές δεν το έχουν και πολύ, όχι να τους λένε απλώς, αλλά και να είναι φοροφυγάδες. Και τι κάμνουν οι συνάδελφοί τους; Ναι μεν δηλώνουν ότι τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης των ονομάτων, όσων συναδέλφων τους φοροδιαφεύγουν, αλλά παραπέμπουν στον Φόρο Εισοδήματος, για τα περαιτέρω.
Γνωρίζουν ότι ο Φόρος Εισοδήματος αδυνατεί να το πράξει, επικαλούμενο το υπηρεσιακό απόρρητο. Συνεπώς, θεωρητικά, και για το θεαθήναι, είναι η δήλωσή τους ότι τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης. Πρακτικά, δηλαδή, αφήνουν ανενόχλητους τους συναδέλφους τους.
Μάλιστα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος προσπαθεί να ρίξει και αλλού το θέμα. Ναι μεν εκφράζει «ανησυχία» για τους φοροφυγάδες συναδέλφους του, αλλά παραπέμπει και αυτός στον Φόρο Εισοδήματος, για να δώσει στοιχεία και επικαλείται και την περίπτωση δύο αξιωματούχων της Κυβέρνησης, οι οποίοι «αντιμετωπίζουν ποινικές διαδικασίες για τις υποχρεώσεις που έχουν στον Φόρο Εισοδήματος». Ωσάν και αυτό αποτελεί αλλοθι για τους φοροφυγάδες βουλευτές. Σαν να μας λέγει «όλοι φοροδιαφεύγουν, τι να κάμουμε;».
Τελικά, το μόνο που απομένει στον Κύπριο πολίτη είναι να κλαίει για τα χάλια των πολιτειακών του αξιωματούχων και τη χαμένη ψήφο του. Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης φοροδιαφεύγουν και καλύπτονται, βουλευτές φοροδιαφεύγουν και καλύπτονται, ο μόνος που μένει ακάλυπτος, ο βλάκας και το περιπαίξιμο των ηγετών του, είναι ο πολίτης.
Δικαιώνεται για άλλη μια φορά αυτό που λέγουμε: Σε αυτό το κράτος, το ψάρι βρομά από την κεφαλή...
<a href='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/ck.php?n=aa83452b&cb=75267690' target='_blank'><img src='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/avw.php?zoneid=31&cb=75267690&n=aa83452b' border='0' alt='' /></a>

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire