ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 26 avril 2012

Ο Τσίπρας θα δεχόταν την Παπαρήγα για πρωθυπουργό


Μεγάλο άνοιγμα στις δυνάμεις της Αριστεράς πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τι λέει για το ενδεχόμενο να δεχθεί στήριξη από τον Πάνο Καμμένο σε ένα διευρυμένο αντιμνημονιακό κυβερνητικό σχήμα
Νέα επίθεση φιλίας στην ευρύτερη Αριστερά πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας εφικτή τη μεγάλη και ριζική αλλαγή των συσχετισμών στην εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Tvxs του Στέλιου Κούλογλου, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε διεξοδικά στη ενότητα της Αριστεράς και στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των αριστερών πολιτικών δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πιο σημαντικό είναι να προκύψει ένας σκληρός κοινοβουλευτικός πυρήνας της Αριστεράς που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει προϋποθέσεις για το όνομα του πρωθυπουργό σε ένα τέτοιο σχήμα. «Εμείς δεν βάζουμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις. Άμα η Αλέκα θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ας γίνει πρωθυπουργός. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποιά θα είναι η γραμμή, ποιά θα είναι η κατεύθυνση, ποιό θα είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης», τονίζει χαρακτηριστικά.
Αξιοσημείωτο είναι και το άνοιγμά του προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, διαμηνύοντας - εμμέσως πλην σαφώς - πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί μαζί του μετεκλογικά. «Με τον κ.Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή. Εάν, όμως, παρόλα αυτά, εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι», υπογράμμισε.
«Είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο  εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές. Είναι υπαρκτές οι διαφορές, δεν μπορεί από τη μία μέρα στην άλλη να τις κρύψουμε κάτω από ένα χαλί, αλλά νομίζω ότι το διακύβευμα σήμερα είναι τι θα κάνουμε τελικά με την Ευρωζώνη και με τη θέση μας στη Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Voria.gr

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire