ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 29 avril 2012

«Θα κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή» λέει η Λούκα Κατσέλη

Την πεποίθηση ότι η Κοινωνική Συμφωνία θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εκλογές και θα βάλει, με την είσοδό της στη Βουλή, ένα «ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική του Μνημονίου, εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας την Κυριακή στον κινηματογράφο Σπόρτιγκ της Νέας Σμύρνης.

Με αφορμή το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που παρουσίασε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Κατσέλη κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες».

Η υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, «αναιρείται πλήρως από την υπογραφή που επέλεξε να βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο» είπε.

Δήλωσε επίσης ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης αποτελεί «αντιγραφή» δικής της πρότασης, την οποία η ίδια, όπως είπε, είχε εκθέσει στην κυβέρνηση πριν την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του κ. Βενιζέλου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την υπαγωγή στις σχετικές ρυθμίσεις των ατομικών επιχειρήσεων, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να εξηγήσει γιατί απέσυρε η κυβέρνηση τις ρυθμίσεις αυτές από τη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες».

Ακόμη, η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον δημοκρατικό σοσιαλισμό, είναι αντίθετα ταυτισμένο με την βαθύτατα συντηρητική μνημονιακή προσέγγιση της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire