ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 27 avril 2012

Να επέμβει η τρόϊκα, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες...

Δεν συμφώνησαν ούτε για το ντιμπέϊτ


Εκλογές χωρίς τηλεοπτικές κόντρες των πολιτικών αρχηγών , αφού κατέληξε σε αδιέξοδο η Διακομματική Επιτροπή τα ντιμπέιτ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα βρήκαν ούτε στα στοιχειώδη, ρίχνοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων το ένα κόμμα στο άλλο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης μετά τη συνεδρίαση, για τη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων έληξε και είναι πλέον ευθύνη των κομμάτων να συμφωνήσουν επί αυτού.

Από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη έγινε γνωστό ότι το κόμμα του επέμεινε στην πρόταση για δύο τηλεμαχίες μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και δύο τηλεμαχίες μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Σαλαγιάννης κατηγόρηση τη ΝΔ ότι «κρύφτηκε» πίσω από τη διαδικασία, για να μην υπάρξει συμφωνία.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μουρούτης από την πλευρά του ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε διάλογο μεταξύ των δύο αρχηγών, σημειώνοντας ότι «αυτό δεν είναι δημοκρατικό», ενώ αναφερόμενος στα υπόλοιπα κόμματα δήλωσε ότι «ήθελαν διάλογο χωρίς κανόνες», που θα είχε ως αποτέλεσμα μία τηλεοπτική «σούπα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Θεωρούμε ότι η συζήτηση και κυρίως η αντιπαράθεση για το debate υποτιμά και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού», ανέφερε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας της συνεδρίασης. «Αλίμονο για τους εργαζόμενους που περιμένουν το δίλεπτο και την ατάκα ενός πολιτικού αρχηγού για να μάθουν ποιο κόμμα εκφράζει τα συμφέροντά τους», πρόσθεσε.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι πρότεινε «αν γίνει ντιμπέιτ να συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί και να απαντούν στην ίδια ερώτηση, για να μη γίνονται οι παράλληλοι μονόλογοι που όλοι λοιδορούν εκ των υστέρων». Ακόμη πρότεινε οι δημοσιογράφοι που θα συμμετέχουν να οριστούν από την Ενωση Συντακτών.
Τη θέση του για οργανωμένο τηλεοπτικό διάλογο μεταξύ όλων των επικεφαλής των κομμάτων επανέλαβε στη Διακομματική ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά λήξη της συνεδρίασης, έβαλε κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επισημαίνοντας πως η στάση τους απέδειξε ότι δεν θέλουν καθόλου διάλογο και επιχειρούν απλά να φορτώσουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.
Ο πολιτικός σχηματισμός ζήτησε επίσης την αποκατάσταση της ισοτιμίας στην παρουσίαση των κομμάτων, υποστηρίζοντας πως σε μερικά ιδιωτικά κανάλια έχει παραβιαστεί βάναυσα σε όφελος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ακόμη έθεσε ζήτημα της λήψης μέτρων για την άρτια διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών καθώς και την ανάγκη διακομματικού ελέγχου της ηλεκτρονικής καταγραφής και συλλογής των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι Έλληνες απαιτούν σήμερα να μάθουν ποιό είναι το σχέδιο του κάθε κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δυστυχώς, οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς -αδιόρθωτοι μέχρι την τελευταία στιγμή- αποδεικνύουν ότι δεν παίρνουν το μήνυμα της κοινωνίας, αποφεύγοντας να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε έναν οργανωμένο τηλεοπτικό διάλογο. Οι δυο αρχηγοί προτιμούν να τάξουν "λαγούς με πετραχήλια" από την ασφάλεια του εκλογικού μπαλκονιού, παρά να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό».
Ο Τέρενς Κουίκ εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε «να γίνει το "ντιμπέιτ" και να αποφασίσουν οι δημοσιογράφοι για το χρόνο και τους κανόνες του και όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει η θέση του να μείνει κενή».
Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς πρότεινε να συμφωνήσουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα και να πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία χωρίς την εκπροσώπηση των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράστηκε η διαφωνία για τα ντιμπέιτ και ζητήθηκε ισότιμη αντιμετώπιση και προβολή των κομμάτων.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire