ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 30 avril 2012

Ανέκδοτες φωτογραφίες από τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Ψαθά

Ανέκδοτες φωτογρφίες από τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Ψαθά

Ανέκδοτες φωτογρφίες από τη ζωή και το έργο του Δημήτρη ΨαθάΑνέκδοτες φωτογρφίες από τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Ψαθά


​Τριάντα τρία χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του Δημήτρη Ψαθά και με αφορμή την παράσταση της  «Μαντάμ Σουσού», που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και κλείνει φέτος τα 70 χρόνια της, στο φουαγιέ του «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου, θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας με ανέκδοτο υλικό από την ιστορία της «Μαντάμ Σουσού», τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Ψαθά.
 
Την έκθεση επιμελείται η εγγονή του, Λένα Νίτσου -Ψαθά και όλες οι ανέκδοτες ιστορικές φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της οικογένειας του Δημήτρη Ψαθά.
 
Ο Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979), υπήρξε Έλληνας δημοσιογράφος, χρονογράφος, ευθυμογράφος, και θεατρικός συγγραφέας. Καταγόταν από την Τένεδο και γεννήθηκε στη Τραπεζούντα του Πόντου τον Οκτώβριο του 1907. Το 1923, μετά το τέλος της μικρασιατικής εκστρατείας εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τελειώνοντας τις σπουδές του αφιερώθηκε τόσο στη δημοσιογραφία -και ιδιαίτερα στην ευθυμογραφία- όσο και στο θέατρο. Το 1937 εξέδωσε το πρώτο του χιουμοριστικό βιβλίο, με τον τίτλο «Η θέμις έχει κέφια» και τον επόμενο χρόνο το δεύτερο βιβλίο του, «Η Θέμις έχει νεύρα». Το έργο που τον έκανε όμως πανελλήνια γνωστό ήταν το «Μαντάμ Σουσού».
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire