ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 6 mai 2012

Διέρρευσαν τα πρώτα exit poll

Βουλευτικές εκλογές 2012: Αποτελέσματα exit poll


exit-poll3
Τι δείχνει το πρώτο κύμα των έξιτ πολ για τις εκλογές 2012 που διαρρέει η ΝΔ; Πώς πάει η ψηφοφορία και ποια κόμματα προηγούνται στα exit poll 2012;
Η ΝΔ διέρρευσε το πρώτο έξιτ πολ για τις βουλευτικές εκλογές 2012 που φυσικά είναι κοντά σε αυτό που η ίδια θα ήθελε για αυτές τις εκλογές.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, που μετέδωσε το blog fimotro και τις μεταδίδουμε με μεγάλη επιφύλαξη, το πρώτο σταθμισμένο δείγμα exit poll εκλογές 2012 από τις 7 το πρωί δίνει ποσοστά:
21%-23% ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
16%-18% ΠΑΣΟΚ
13%-15% ΣΥΡΙΖΑ
9-11% ΚΚΕ
6%-8% ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ
3%-5% ΔΗΜΑΡ
3%-4% ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
2%-3% ΛΑΟΣ
2% ΔΗΣΥ
2% ΔΡΑΣΗ
2% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
2% ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ
2% ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο ΛΑΟΣ που είναι πιο κοντά στην περιοχή του 3%, ενώ στήριξη χρειάζεται και η ΔΗΜΑΡ προκειμένου να διασφαλίσει την είσοδο του Κουβέλη στη Βουλή. Δυναμική εμφανίζουν η Δημιουργία Ξανά και η Δράση, ενώ τα ποσοστά της Χ.Α. φαίνονται να ξεφουσκώνουν σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις. ΔΗΣΥ και Οικολόγοι έχουν ελπίδες να μπουν στη Βουλή.

Το πρώτο exit poll εντοπίζει μεγάλη ρευστότητα στις βουλευτικές εκλογές 2012 και σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος περιμένου να υπάρξει ασφάλεια στην τελική καταμέτρηση. Τα κομματικά κατεστημένα χρησιμοποιούν τα έξιτ πολ ως εργαλεία χειραγώγησης της ψήφου τη μέρα των εκλογών, γι’ αυτό είναι σημαντικό οι διαρροές από τα «μεγάλα» κόμματα, που προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία, να εξετάζονται με μεγάλη επιφύλαξη.
Υπάρχει όμως και μια σημαντική λεπτομέρεια που κάνει τα στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να ανησυχούν. Ποσοστό 25% αρνείται να απαντήσει στα exit poll 2012 και έτσι δεν καταγράφεται η ψήφος του. Πολλοί φοβούνται μάλιστα οτι οι πολίτες ετοιμάζουν μεγάλη «νίλα» στους κομματάρχες και δημοσκόπους απόψε.
Διαβάστε τα κόμματα-έκπληξη στα έξιτ πολ 2012, το θρίλερ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τα exit poll στις εκλογές 2012 και τα πρώτα αποτελέσματα του exit poll 2012 για την προσέλευση των ψηφοφόρων.
Συστήστε το άρθρο: Μοιραστείτε
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire