ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 1 octobre 2012

Ελλάδα - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ - Πώς θα γίνει η συμφωνία της Alpha Bank για την απόκτηση της Εμπορικής

Με επίσημη ανακοίνωση της η Alpha Bank ανακοίνωσε σήμερα πως έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τράπεζας. 
 
Πώς θα γίνει η συμφωνία της Alpha Bank για την απόκτηση της Εμπορικής


Η εξαγορά αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2012, μετά τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων των αρμόδιων εποπτικών αρχών και την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας διαβουλεύσεως με εκπροσώπους των εργαζομένων της Credit Agricole.

Η Alpha Bank, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράζει την Εμπορική Τράπεζα ενισχυμένη κεφαλαιακά κατά 2,85 δισ. ευρώ. Η Credit Agricole πέραν της κεφαλαιακής ενισχύσεως ύψους 2,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2012, θα καταβάλει, πριν από την εξαγορά, επιπλέον κεφάλαια ύψους 0,5 δισ. ευρώ.
Επιπροσθέτως, η Credit Agricole θα αγοράσει ομόλογο εκδόσεως της Alpha Bank ύψους 150 εκατ. ευρώ, μετατρέψιμο σε μετοχές. Η Credit Agricole S.A. θα έχει την ευχέρεια μετατροπής του ομολόγου σε κοινές μετοχές Alpha Bank, τηρουμένων των προϋποθέσεων και των όρων της ομολογιακής συμβάσεως.
Η Alpha Bank θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τραπέζης Α.Ε. έναντι συμβολικού ανταλλάγματος σύμφωνου με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Με τη συμφωνία αυτή, το ενοποιημένο σχήμα ενισχύεται κεφαλαιακά κατά 3 δισ. ευρώ και συμβάλλει στο υπάρχον σχέδιο ανακεφαλοποιήσεως της Τράπεζας.
Η Alpha Bank θα προχωρήσει στην ενοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας και θα ολοκληρώσει το σχέδιο αναδιοργανώσεως που είχε ξεκινήσει η Credit Agricole μετά την εξαγορά της το 2006. Η ενοποίηση των εργασιών αναμένεται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με το πλήρες όφελος των συνεργειών λειτουργικού κόστους να εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω σημαντικών οικονομιών κλίμακας.
Η εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς το ενιαίο σχήμα θα κατέχει pro forma μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα 19% στις καταθέσεις και 25% στις χορηγήσεις, και ηγετική θέση στη στεγαστική πίστη και στα επιχειρηματικά δάνεια. Το pro forma συνολικό ενεργητικό θα ανέρχεται σε 78 δισ. ευρώ, με βάση την 31 Μαρτίου 2012.


Πηγή: www.imerisia.gr
Δημοσιεύτηκε στις 01/10/2012
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire