ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 10 octobre 2012

Βηματοδότης: Καλά είσαι, Ανγκελα; Εκπαίδευση αυτοάμυνας και καράτε, Μαρία Ρεπούση...η περιπετειώδεις επίσκεψη Νταβούτογλου και η ανόητη και αφελής συμπεριφορά του Γ.Παπακωνσταντίνου.

ΒΗΜΑτοδότης 


Βουλευτές της ΝΔ ψάχνουν να βρουν τον κύριο με το μαύρο κοστουμάκι, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο κατά την υποδοχή της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, στην ελληνική αντιπροσωπεία, που όταν συνάντησε την  γερμανίδα Καγκελάριο, την καλωσόρισε ελληνικά με το ερώτημα... «καλά είσαι;». Ούτε καν στον πληθυντικό ο άνθρωπος. Σταράτα και μάγκικα. Δεν μπορεί θα είναι φιλαράκια από παλιά, οι περισσότεροι θα υπέθεσαν. Το καλωσόρισμα του κυρίου με το μαύρο κοστουμάκι και με το πλατύ χαμόγελο ίσως να περνούσε απαρατήρητο, εάν δεν έκανε τον γύρο του Διαδικτύου με το «καλά είσαι» να ακούγεται καθαρά.

***
 Άλλοι βουλευτές της ΝΔ ψάχνουν τους υπευθύνους του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας και ανακάλυψαν έναν πρώην υπουργό, ο οποίος κατά τη θητεία του, νομιμοποίησε, όπως λένε, τους 70.000 συμβασιούχους του ΠαΣοΚ, σχεδόν διπλασίασε (με επιδόματα κτλ) τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και επί θητείας του εκτοξεύθηκαν στο ύψη τα έξοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

***
Ο πρώην τσάρος της Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επρόκειτο να καταθέσει σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την περιβόητη πλέον λίστα Λαγκάρντ και είχε μάλιστα ορισθεί και συγκεκριμένη ώρα που επρόκειτο να προσέλθει στη Βουλή. Έλα όμως που ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Αν. Νεράντζης είχε την προνοητικότητα να αναζητήσει τον κ. Παπακωνσταντίνου για να τον ενημερώσει για την ακριβή ώρα. Δεν τον βρήκε στην Αθήνα, ούτε καν στην Ελλάδα. Πού βρισκόταν λοιπόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου;

***
 Τον ανακάλυψαν οι υπηρεσίες της Βουλής, όπως είπε σε συνεργάτη μου ο ίδιος κ. Νεράντζης, στο... Λονδίνο. Τι έκανε στη βρετανική πρωτεύουσα; «Πρόεδρε, είμαι Λονδίνο, αλλά φεύγω για την Αμερική και όταν επιστρέψω θα είμαι στη διάθεση της Επιτροπής», είπε στον έκπληκτο κ. Νεράντζη, ο οποίος βεβαίως δεν γνώριζε ούτε είχε ενημερωθεί από κανέναν για τις κινήσεις Παπακωνσταντίνου. Και τον είχε προγραμματίσει να καταθέσει για τις δέκα σήμερα το πρωί. «Δεν μου στέλνεις και μια επιστολή για να το έχω και εγγράφως ότι απουσιάζεις;», ζήτησε από τον πρώην υπουργό ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου του έστειλε μια λακωνική επιστολή.

***
Το πρόβλημα όμως είναι αλλού, αφού πρώτος επρόκειτο σήμερα να καταθέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου και θα ακολουθούσε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και θα καταθέσει πρώτος ο κ. Βενιζέλος και εν συνεχεία ο κ. Φ. Σαχινίδης. Υπολογίζεται ότι τη Δευτέρα θα επιστρέψει ο κ. Παπακωνσταντίνου (που βρίσκεται στις ΗΠΑ για διαλέξεις σε αμερικανικά πανεπιστήμια), αλλά θα απουσιάζει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο ήθελε όπως έλεγε να υποβάλει ερωτήσεις στον πρώην τσάρο του ΠαΣοΚ, όχι μόνον για τη λίστα αλλά και για το μνημόνιο.

***
Ο κ. Φ. Σαχινίδης, ο οποίος σπανίως ομιλεί πλέον, μετά την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών, δίνει σήμερα συμβουλές στον επί των οικονομικών αναπληρωτή υπουργό Χρ. Σταϊκούρα να προσέχει, για «να μην τη πάθει όπως εμείς». Άρχισε την ομιλία του στη συζήτηση για το προσχέδιο στον προϋπολογισμό, λέγοντας «στρέψτε τα βλέμματά σας εμάς, στον κυβερνητικό σας εταίρο. Δείτε τι πάθαμε εμείς», είπε με το γνωστό («δεν σηκώνω αντίρρηση») ύφος του για να συμπληρώσει: «Ο λαός δεν μας τιμώρησε για αυτά που κάναμε την διετία αλλά κυρίως για όσα δεν κάναμε» και απευθυνόμενος προς τον κ. Σταϊκούρα είπε: «Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα έχετε και εσείς την ίδια τύχη με εμάς;». Ο κ. Σταϊκούρας δεν απάντησε, χειροκρότησαν όμως ειρωνικά τον κ. Σαχινίδη οι βουλευτές της... Χρυσής Αυγής που του φώναξαν ότι ήταν τρία χρόνια υπουργός και δεν έκανε τίποτα.

***
Και μια και μιλήσαμε για Χρυσή Αυγή, έχω να σας πληροφορήσω τούτα: Πρώτον άρχισαν μαθήματα... καράτε και αυτοάμυνας οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής. Τα μαθήματα διεξάγονται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και γίνονται, όπως επισήμως ανακοινώθηκε, «για προστατέψουν τις γυναίκες από τις επιθέσεις από τις ορδές των λαθρομεταναστών». Το θέμα είναι ποιος ή ποια έχει το γενικό πρόσταγμα για την εκπαίδευση στο καράτε των γυναικών της Χρυσής Αυγής. Ε, λοιπόν οι γυναίκες εκπαιδεύονται από γυναίκες και η αρχιεκπαιδευτής τους είναι σύζυγος νιόπαντρου μεγαλόσωμου βουλευτή του «Συνδέσμου».

***
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Την προσεχή Παρασκευή ομάδες κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα προγραμματίζουν συγκέντρωση εναντίον των μεταναστών, και των εγκλείστων που βρίσκονται στη Βίλα Αμαλίας, αλλά και των αντιεξουσιαστών, που τους επιτέθηκαν, όπως αναφέρουν την περασμένη Κυριακή. Κλήθηκαν και τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα μπλουζάκια», να συμβάλουν στην όλη εκδήλωση. Το θέμα είναι, θα πάνε;

***
Η κυρία Μαρία Ρεπούση πάλι στην πρώτη γραμμή. Αυτή τη φορά τα έβαλε με τις... θεούσες και με τα μέλη των θρησκευτικών, παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων που αποδοκίμασαν την παράσταση Corpus Christi και εμπόδισαν τους θεατές να εισέλθουν στο θέατρο Χυτήριο. Καλεί μάλιστα σήμερα όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση και δεν μπόρεσαν να πάνε σήμερα μαζί της, πιασμένοι χέρι- χέρι.

***
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τα έβαλε όμως και με τον υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος Πολιτειακής και Κοινωνικής Αγωγής στα σχολεία. Έμεινε, λέει, μόνον μία ώρα στο Λύκειο. Κατά την κυρία Ρεπούση, δεν μπορεί, σου λέει, να μειώνεις τις ώρες διδασκαλίας σε ένα μάθημα που διδάσκεται η Δημοκρατία, τη στιγμή που η βία στα σχολεία αυξάνεται καθημερινώς και με τη Χρυσή Αυγή, όπως λέει, να αλωνίζει σε Γυμνάσια και Λύκεια. Τι έκανε; Καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό.

***
Για φαγητό και γλυκό στην Παναγίτσα του Αγίου Φαλήρου πήγε το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Πού βρήκε, θα πείτε, το μέρος το οποίο φημίζεται για τα σουτζουκάκια και τα πολίτικα γλυκά του... Όπως έμαθα το κατάστημα ανήκει στην αδελφή του κ. Λάκη Βίγκα, γνωστού Κωνσταντινουπολίτη και συνεργάτη του Οικουμενικού  Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, αλλά και φίλου του κ. Ταγίπ Ερντογάν.  Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί εκεί και με Κωνσταντινουπολίτες, ως άριστος γνώστης των δημοσίων σχέσεων που είναι.
***
Το «κερασάκι στην τούρτα» της αναστάτωσης που προκλήθηκε με την μετάφραση των δηλώσεων του Νταβούτογλου δεν έχει τελειωμό. Δεν είναι μόνον η «διόρθωση» με παρέμβαση της μεταφραστικής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ για την επίμαχη δήλωση περί «ελεύθερου Αιγαίου», αλλά και η μετατροπή της Βουλής των Ελλήνων από «ναό της Δημοκρατίας» σε … «τέμενος της Δημοκρατίας». Όπως αναφέρεται επί λέξει και στα δυο κείμενα των δηλώσεων Νταβούτογλου -δηλαδή και του αρχικού και του… διορθωμένου- ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε επί λέξει: «Προσωπικά νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο τέμενος της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων»!!! Ήμαρτον…
***
Καθ' οδόν προς τη Βοστώνη ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα πεταχθεί έως το Τόκιο για μιλήσει την Παρασκευή στο παγκόσμιο συνέδριο που διοργανώνει η Barclay's για την οικονομική κρίση. 
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 11/10/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire