ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 13 mars 2011

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Φωτογραφία
Φωτογραφία

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαιώνει με την τελευταία έκθεσή του για το Κυπριακό ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη αποστολή εναντίον των Ελληνοκυπρίων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η άρνησή του να καταγράψει τα αληθινά γεγονότα, δείχνοντας χωρίς αιδώ πως δεν είναι αμερόληπτος όπως επιτάσσει ο ρόλος του. Οπως και ο προηγούμενος γενικός γραμματέας, ο Κόφι Ανάν που ταύτισε το όνομά του με το ρατσιστικό, φιλοτουρκικό και αντιδημοκρατικό κείμενό του, το οποίο δικαιολογημένα απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, έτσι και ο σημερινός, ο άβουλος Μπαν κι Μουν έχει ταχθεί με τη χώρα-καταχτητή εναντίον του θύματος, που είναι η Κύπρος.
Γνωρίζω ότι για πολλούς τα παραπάνω ακούγονται τετριμμένα και χιλιοειπωμένα, ξέρω ότι αρκετοί έχουν κουραστεί... Είναι αυτή τη (δικαιολογημένη λόγω του χρόνου) κούραση που εκμεταλλεύεται η Τουρκία σε συνδυασμό με την προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολυπολιτισμικών συμμάχων τους για να συνεχίζει, βήμα με βήμα, να επιβάλλει τις απόψεις της, να εξαγοράζει ξένους αξιωματούχους και να οδηγεί τη Λευκωσία και την Αθήνα στη γωνία.
Διάβαζα ένα περιπαικτικό δημοσίευμα της «Ηurriyet», η οποία κατέληγε ουσιαστικά στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν εννοούσε όσα είπε τον περασμένο Ιανουάριο στην Τουρκία και τα οποία στην Κύπρο και την Ελλάδα παρουσιάστηκαν ως οργή για την κατοχή της Κύπρου και τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Είπε όσα είπε, υπενόησε η εφημερίδα, πιεζόμενος από τον ελληνικό λαό, που αντιδρά -λόγω της οικονομικής κρίσης- όταν πρόκειται για το Αιγαίο και την Κύπρο. Η αλήθεια είναι διαφορετική: ο ελληνικός λαός έχει από καιρό δείξει το στίγμα του για τα εθνικά θέματα, και είναι κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του πρωθυπουργού, και για τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και για την επιβολή στην Κύπρο σχεδίου ομοίου με το απαράδεκτο κείμενο του Κόφι Ανάν.
Τις τελευταίες ημέρες ο Μπαν κι Μουν έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο “πολέμαρχο”. Εκδίδει καθημερινά ανακοινώσεις εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι για τις θηριωδίες που διαπράττονται στη Λιβύη και υπάρχει η αίσθηση ότι είναι πιο προχωρημένος σε ρητορική ακόμα και από τους Αμερικανούς. Όταν επισκέφθηκε τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο φέρεται να ζήτησε στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Καντάφι. Ο Μπαν κι Μουν είναι ο ίδιος γενικός γραμματέας που ζητά την τιμωρία του Καντάφι με αυτόν, που θέτει στο ίδιο επίπεδο τον Πρόεδρο της Κύπρου με τους καταχτητές, είναι ο ίδιος που μοιράζει ευθύνες και στον Δημήτρη Χριστόφια ως νάναι αυτός που ηγείται της δύναμης κατοχής. Στην έκθεσή του, που είναι άδικη και προκλητική ζητά από τον Κύπριο πρόεδρο και τον κατοχικό ηγέτη να σημειώσουν πρόοδο μέχρι το τέλος Μαρτίου σε όλα τα βασικά ζητήματα και απειλεί ότι εναπόκειται στον ίδιο να αποφασίσει εάν θα καλέσει νέα συνάντηση μαζί τους, όπως και εάν θα συγκαλέσει πολυμερή διάσκεψη.
Το Κυπριακό είναι ΜΟΝΟ πρόβλημα εισβολής και κατοχής, που δημιούργησε η Άγκυρα με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και σε συνεργασία με αργυρώνητους Ελληνες αξιωματικούς. Η κατοχή διατηρείται και συντηρείται μόνο λόγω της παρουσίας των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας. Εάν ο ακραίος ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε τα κατοχικά στρατεύματα αύριο, το τείχος που χωρίζει την Κύπρο θα έπεφτε το επόμενο λεπτό.
Παρ’ όλα αυτά τα δεδομένα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Οργανισμός του οποίου ηγείται εξέδωσε δεκάδες ψηφίσματα και αποφάσεις, ο γενικός γραμματέας, ο θεματοφύλακας των Αρχών και του Καταστατικού Χάρτη του Διεθνούς Οργανισμού δεν τόλμησε να αναφέρει την παραμικρή κουβέντα στην έκθεσή του για τον εισβολέα και καταχτητή... Μήπως είναι καιρός κ. Πρόεδρε να θυμώσετε, όπως μας λέγατε τα παλιά καλά χρόνια της Αντιπολίτευσης; Εκτός εάν είστε όντως παρατημένος όπως αναφέρουν οι συνομιλητές σας στα τηλεγραφήματά τους;
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάτι ψήνεται για την Κύπρο ή απλά οι δύο πλευρές ροκανίζουν τον χρόνο; Μέλη της ελληνοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας επισκέφθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή τη Νέα Υόρκη και είχαν συναντήσεις με αξιωματούχους του ΟΗΕ για το θέμα των περιουσιών. Την ομάδα αποτελούσαν ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Νικόλαος Αιμιλίου, και ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Τουμάζος Τσελεπής, καθώς και ο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Οικονομία, πρώην υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής. Η απόφαση του κ. Χριστόφια εξέπληξε τους διπλωματικούς παρατηρητές στη Νέα Υόρκη διότι στην ουσία είναι ως να ορίζει τον ΟΗΕ μεσάζοντα για το περιουσιακό. Πώς ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τις κορώνες και τα αναθέματα για τη διαιτησία;

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire