ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 4 mars 2011

Ο υπουργός Εμπορίου διέταξε έρευνα...

ΕΦΗΜΕΡΑ
Ευχαριστούμε φίλε Καντάφι
Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
ΚΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕκι εμείς: Είναι δυνατόν μια χώρα που πέρασε τα χίλια μύρια να βλέπει τη σφαγή και να μην την καταδικάζει; Να τα όμως τα 4 εκατομμύρια που έφθασαν από τη Λιβύη ως έναντι του χρέους της σε Κύπριους επιχειρηματίες. Ποιος είπε πως το κράτος της Λιβύης είναι διαλυμένο και δεν λειτουργεί; Μάλλον θα έχει δίκαιο ο υιός Καντάφι. Μια χαρά είναι τα πράγματα εκεί πέρα για να μπορεί ο ηγέτης της χώρας ή κάποιος υπουργός να υπογράφει επιταγές προς ξένες χώρες. Κι ό,τι νομίζει ο δυτικός κόσμος πως συμβαίνει, είναι μάλλον κατασκεύασμα των εχθρών της χώρας. Από την άλλη όμως, αν όλα είναι αποκύημα της φαντασίας των δυτικών και τίποτα δεν συμβαίνει στη γειτονική χώρα, εξ ου και η Κύπρος δεν το καταδίκασε, γιατί αυξήθηκε η τιμή των πετρελαιοειδών; Κι ήταν άδειες όλες οι αποθήκες πετρελαιοειδών;
Δεν υπήρχαν καθόλου αποθέματα και με το που είπανε πως ξέσπασε κρίση στη Λιβύη, πως μαίνεται εμφύλιος - που δεν είναι αλήθεια είπαμε- πήγαν στα ύψη οι τιμές των πετρελαιοειδών; Ό,τι πωλείται σήμερα στα πρατήρια βενζίνης, αγοράστηκε χθες και προχθές; Θα το ανακαλύψει όμως ο υπουργός Εμπορίου. Διέταξε έρευνα. Και μη νομίζετε πως μία έρευνα είναι απλή υπόθεση.
Θα πάει, δηλαδή, ένα κλιμάκιο και θα ζητήσει τιμολόγια για να επιβεβαιώσει ότι όντως δεν υπήρχε σταγόνα πετρελαίου ή βενζίνης και ό,τι πωλείται σήμερα, αγοράστηκε τούτες τις μέρες. Όχι, μια έρευνα είναι σοβαρή υπόθεση. Κρατάει μέρες πολλές. Και μέχρι να βγουν τα συμπεράσματα θα πληρώνουμε όσα μας ζητάνε. Και θα κάνουμε την πάπια, ως κράτος, μπας και μας στείλει ακόμα μια δόση λίγων εκατομμυρίων ο Καντάφι. Ο οποίος αποδείχτηκε κύριος. Μπορεί να μην είναι για πολύ ακόμα στην εξουσία, αλλά τις υποχρεώσεις του προς τρίτες χώρες δεν πρόκειται να τις αφήσει σε εκκρεμότητα.
Μπορεί να του διέλυσαν τα σπίτια οι επαναστάτες, αλλά αυτός προσπαθεί να μαζέψει λεφτά να ξοφλήσει τους φίλους Κύπριους που δεν πιστεύουν σε διαδόσεις.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire