ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 1 octobre 2014

Κύπρος - Βυθιζόμαστε και στο εθνικό και στην οικονομία, και μας λένε ότι βγήκαμε στη στεριά...

 

 Κωστάκης Αντωνίου

 
Πώς ο σκληρός Μπάιντεν έκανε τον Ερντογάν να τρέμει από τον φόβο του...

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να βομβαρδίζει την κοινή γνώμη της Κύπρου, με επικοινωνιακές ψευδαισθήσεις και όνειρα θερινής νυκτός, σχετικά με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κυπριακό. Και μέσω ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης που υποδύονται τα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης, επιχειρεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για την πορεία του εθνικού θέματος, αγνοώντας πως με την όλη στάση της αφενός χάνει την αξιοπιστία της και την εγκυρότητα του λόγου της, και αφετέρου διευκολύνει τη συνέχιση μίας διαδικασίας η οποία δεν καταλήγει πουθενά, παρά μόνο στο τσιμέντωμα της διχοτόμησης.

Συνεχίζει η Κυβέρνηση να πουλά το παραμύθι του Τζο Μπάιντεν. Εκδίδεται τώρα σε δεύτερη έκδοση. Δεν τη δίδαξε σε τίποτα το φιάσκο της προηγούμενης επίσκεψής του στην Κύπρο. Δεν τη διδάσκουν τίποτε οι συνεχείς αναφορές Αμερικανών και Βρετανών διπλωματών, πως η Τουρκία θέλει λύση. Δεν διερωτάται τι είδους λύση θέλει η Τουρκία. Δεν μαθαίνει τίποτε από τις συνεχείς αδιάλλακτες δηλώσεις του Ερντογάν, του Νταβούτογλου και του Έρογλου για τη λύση δύο κρατών που επιδιώκουν.
Και επιμένουν να παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου. Διαψεύστηκαν και γελοιοποιήθηκαν στο θέμα της Αμμοχώστου, στο θέμα των χιαστί συναντήσεων, στο θέμα της εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο θέμα του κοινού ανακοινωθέντος. Και επιμένουν να μας σερβίρουν παραμύθια της Χαλιμάς, συνεπικουρούμενοι από τα παπαγαλάκια τους.

«Κυβερνητικές πηγές» έπλασαν ολόκληρη ιστορία γύρω από τη συνάντηση Μπάιντεν-Ερντογάν. Πρώτη ερώτηση: Αφού αυτές οι «κυβερνητικές πηγές» αισθάνονται ότι έγκυρα είναι όσα λέγουν, γιατί δεν αποκαλύπτουν ποιες είναι; Γιατί κρύβονται πίσω από την ανωνυμία; Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Είναι ο Υπουργός Εξωτερικών; Είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος;
Ποιος επιτέλους είναι αυτός που μεταδίδει πληροφορίες για το τι είπε ο Μπάιντεν στον Ερντογάν και τι απάντησε ο Ερντογάν στον Μπάιντεν; Η ανωνυμία κρύβει δύο τινά: Ή μεταφέρονται πράγματα που δεν αποτελούν πραγματικότητα, ή αυτά που λέγονται δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι και θα συλληφθούν, αργά ή γρήγορα, ως λέγοντες ψέματα στον λαό.

«Στο Κυπριακό διαφαίνονται κάποιες αχτίδες φωτός», μας λέγουν οι ανώνυμες κυβερνητικές πηγές. Και γιατί; Διότι ο Ερντογάν, τρέμοντας από τον φόβο, επειδή τάχατες ο Μπάιντεν του είπε «δεν μπορείτε να είστε αρνητικοί σε όλα» (ήταν παρούσα στη συνάντηση και άκουσε η κυβερνητική πηγή;), απάντησε στον Μπάιντεν: «Πέστε μας τι θέλετε να κάνουμε...». Και ο πιο αστοιχείωτος πολιτικά πολίτης, που γνωρίζει τον εκρηκτικό και δυναμικό χαρακτήρα του Ερντογάν, ο οποίος δεν σηκώνει μύγα στο τουρκικό σπαθί του, θα γελά με αυτά που δηλώνει η κυβερνητική πηγή.

Και το άλλο: Ο Ερντογάν, τρέμοντας πάλιν από τον φόβο του, υποσχέθηκε να μην υπάρξουν παραβιάσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ!
Εδώ τα τουρκικά πολεμικά και το «Μπαρμπαρός» σεργιανίζουν εντός της ΑΟΖ, παρακολουθούν και παρενοχλούν τις έρευνες, και οι κυβερνώντες πιστεύουν πως οι Τούρκοι θα τερματίσουν τις προκλήσεις και τις παραβιάσεις. Όπως τις έχουν τερματίσει και στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Τα πράγματα δεν προσφέρονται για γέλια. Προσφέρονται για κλάματα. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εκλιπαρούν την Τουρκία να τους προσφέρει βάση για αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, και ο Ερντογάν πατεί πόδι και απαιτεί πλούσια ανταλλάγματα, στο Κυπριακό τρέμει από τον φόβο του και υπόσχεται στους Αμερικανούς να γίνει αρνάκι.

Είπαμε στο προχθεσινό άρθρο μας: Οι Αμερικανοί δουλεύουν τους ηγέτες μας και οι ηγέτες μας δουλεύουν τον λαό τους. Αλλά όλη αυτή η κωμική ιστορία καταντά τραγωδία για το εθνικό μας θέμα: Μέσα από τις ψευδαισθήσεις, τους ευσεβοποθισμούς, τα παραμύθια της Χαλιμάς και τα αλληλο-περιπαιξίματα, παίζεται η τελευταία πράξη του Κυπριακού και η εκπλήρωση των τουρκικών στόχων.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Βυθίζεται και η Εκκλησία

Ο Τιτανικός της Εκκλησίας, όπως σωστά χαρακτηρίζεται η Ιερά Μονή Κύκκου, βυθίζεται λόγω της οικονομικής κρίσης και ο Μητροπολίτης Νικηφόρος αναζητά ξένους επενδυτές για να τους παραχωρήσει τεράστια έκταση γης, προκειμένου να περισωθεί ό,τι περισώζεται. Την ίδια στιγμή, ο Αρχιεπίσκοπος ετοιμάζει απολύσεις από την Αρχιεπισκοπή και θα προτείνει στους απολυόμενους, ελλείψει ρευστού, να τους αποζημιώσει με παροχή οικοπέδων. Και ενώπιον αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης στην οποία περιήλθε η Εκκλησία, ο Μακαριότατος περιπαίζει τον λαό ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βγούμε από την κρίση και η οικονομία θα ανακάμψει. Θεέ μου, πόσα ψέματα σερβίρονται αυτήν την εποχή στον λαό, και από τους κυβερνώντες και από τους Ιεράρχες. Βυθιζόμαστε και στο εθνικό και στην οικονομία, και μας λένε ότι βγήκαμε στη στεριά...



Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 29/09/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire