ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 20 mars 2011

ΠΑΣΟΚ εναντίον κυβέρνησης...


Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα δεν θα προέλθει από την αντιπολίτευση, αξιωματική ή άλλη.
Αλλωστε,η επιρροή των τελευταίων στην κοινωνία -με σχετική εξαίρεση το ΚΚΕ που έχει αυξήσει τα ποσοστά του- δεν είναι ικανή να προκαλέσει ανατροπές. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και δεν φαίνεται κανένας να τις διαψεύδει.
Η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί απέναντι στα δικά της παιδιά, τους συνδικαλιστές διαφόρων ΔΕΚΟ, οι οποίες περιλαμβάνονται στις λίστες των υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων. Ισχυρά συνδικάτα,που κατά κύριο λόγο ελέγχονται από συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, θα δώσουν σκληρές μάχες για να μη μετατραπούν από δημόσιοι σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, χάνοντας τα προνόμια της εργασιακής ασφάλειας και φυσικά των σχετικά καλών -σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα- απολαβών.
Και εκεί το πρόβλημα για την κυβέρνηση δεν θα είναι καθόλου εύκολο και διαχειρίσιμο. Δεν θα έχει να κάνει με κάποιους βουλευτές της, οι οποίοι για λόγους εντυπωσιασμού θα παραστήσουν τους «αντάρτες» χωρίς κανένα κόστος για την κυβέρνηση. Αλλα, με ισχυρά συνδικάτα, τα οποία παρ' ότι πρόσκεινται κατά βάση στο κυβερνητικό κόμμα, δεν είναι διατεθειμένα να χάσουν προνόμια.
Και παράλληλα, με αυξημένη δυνατότητα αντίδρασης, αφού ελέγχουν κρίσιμους τομείς (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κ.ά.) της οικονομίας.
Είναι προφανές, πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει ν' απαντήσει με τη λογική του «κοινωνικού αυτοματισμού». Το έχει κάνει άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν. Θα επιχειρήσει να μεγιστοποιήσει τα επιμέρους προνόμια των εργαζομένων για να ερεθίσει το συλλογικό υποσυνείδητο της κοινωνίας.
Ομως, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως αυτή η τακτική θα ξαναέχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα...

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire