ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 février 2012

Κύπρος : Σπατάλες δημοσίου χρήματος

ΕΦΗΜΕΡΑ
Κι «εμείς φοβόμαστε» κύριε Πίττα
Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
«ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ άρχισα να φοβάμαι γι’ αυτό τον τόπο εγώ που δεν φοβήθηκα ποτέ κανένα», δήλωσε ο πρόεδρος του δ.σ. του Κυπριακού Ινστιτούτου, Ανδρέας Πίττας, του οποίου Ινστιτούτου την ύπαρξη πολύ λίγοι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά για την ύπαρξη του οποίου πληρώσαμε μέχρι σήμερα πέραν των 30 εκατομμυρίων. Πραγματικά και ’μεις φοβόμαστε γι’ αυτό τον τόπο κύριε Πίττα. Όχι για τους ίδιους λόγους που φοβάστε εσείς. Φοβόμαστε όταν ακούμε πως υπάρχει ένας άνθρωπος που διευθύνει ένα Ινστιτούτο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνωρίζει κανείς, ενός Ινστιτούτου με εννιά μόνο φοιτητές και αμείβεται με 157,080 ευρώ τον χρόνο. Φοβόμαστε όταν ακούμε αυτό τον διευθυντή να εγκωμιάζει το έργο του Ινστιτούτου λες και πρόκειται για ένα ίδρυμα παγκόσμιας εμβέλειας που έχει εφεύρει καινοτομίες.
Φοβόμαστε όταν ακούμε πως το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2005 και λειτούργησε το 2007 με στόχο να προσελκύσει 2.500 φοιτητές και προσέλκυσε λίγες δεκάδες αλλά κάποιοι επιμένουν πως έχει ρόλο κι είναι απαραίτητο στην Κύπρο.
Φοβόμαστε όταν ακούμε πως μια οικονομία που βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπόταξή της στο ΔΝΤ, νομίζει πως μπορεί να συντηρεί ένα Ινστιτούτο στο οποίο δεν ενδιαφέρεται σχεδόν κανένας να φοιτήσει. Φοβόμαστε όταν όσοι θεωρούν όλο αυτό παραλογισμό, χαρακτηρίζονται λαϊκιστές. Φοβόμαστε όταν ενώ η γενική ελέγκτρια λέει πως δεν θα καταφέρει να γίνει αυτοσυντήρητο, να γίνεται διάσκεψη για να πειστούμε οι φορολογούμενοι πως μαζί με τις ζημιές της ΑΗΚ, των Κυπριακών Αερογραμμών, το ενοίκιο της Λέσχης Αξιωματικών, των προεδρικών αεροπλάνων και λοιπών, θα πρέπει να πληρώνουμε και τη λειτουργία του ΙΚΥ με τους εννιά φοιτητές. Γιατί δεν τους στέλνουμε και τους εννιά για διδακτορικό στο ΜΙΤ; Δεν θα μας στοιχίσει πάνω από ένα εκατομμύριο και θα εξοικονομούσαμε έτσι 29 εκατομμύρια κι άλλα τόσα που πρόκειται να δοθούν. Και θα μας μείνει κι η γη στο Πεντάκωμο που το 2009 ο Ανδρέας Μολέσκης (ο ίδιος που πήγε να βολέψει τον φίλο της κόρης του στην προεδρία) παραχώρησε στο Ινστιτούτο για να στεγαστεί.
Υ.Γ. Αν θέλετε να δείτε ιδίοις όμμασιν πως μόνο εννιά φοιτητές έχει το Ινστιτούτο πληκτρολογήστε www.cyi.ac.cy. Κανένα άλλο πανεπιστημιακό ίδρυμα του κόσμου δεν μπορεί να έχει αναρτημένες τις φωτογραφίες και το CVτων φοιτητών του.

1 commentaire:

  1. Μονομερές το άρθρο και με έλλειψη στοιχειώδους γνώσης για την φιλοσοφία και λειτουργία και του ΙΚυ και των ερευνητικών κέντρων διεθνώς. Η (ηθελημένη;) ανεπάρκεια απόδοσης όλων των πτυχών της υπόθεσης αδυνατίζει την (χρήσιμη) ανάδειξη των σχετικών αδυναμιών και λαθών στην ανάπτυξη ενός νέου και καινοτόμου κυπριακού ακαδημαϊκού ιδρύματος. Δώστε το λαό Κραυγές-Άρτο-Θεάματα...

    RépondreSupprimer