ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 26 février 2012

Κύπριοι βουλευτές : Τους ζητήθηκαν χίλια ευρώ και προέβαλαν χίλιες προφάσεις για να αποφύγουν την εισφορά

Στίγμα

Πόσα εισέφεραν οι βουλευτές για τον ελληνικό λαό;

  Κωστάκης Αντωνίου

Αντίθετα συγκινητική είναι η γενναιοδωρία 
των κυπρίων πολιτών, του απλού κόσμου

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού υπέβαλε, πρόσφατα, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόταση, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει τη δαπάνη της συντήρησης της ΕΛΔΥΚ. Πρόταση που εκκινά, πιστεύουμε, από αγνά και πατριωτικά ελατήρια, με σκοπό να αποφορτωθεί το ελληνικό κράτος από το βάρος συντήρησης της εδώ στρατιωτικής δύναμης.
Κατ' αρχήν η πρόταση πάσχει, αν την εξετάσει κανείς με καθαρά πολιτικά κριτήρια.
Τα παιδιά της Ελλάδας που βρίσκονται εδώ, ως μέρος των συμβατικών και εθνικών υποχρεώσεων της Ελλάδας, τα θεωρούμε αδέλφια, που ήλθαν εδώ όχι ως εγγυητές μόνο της ανεξαρτησίας, αλλά ως εντολοδόχοι εθνικού χρέους για την προστασία και επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Όμως, διαφορετικά αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα το όλο θέμα.
Πώς θα ερμηνευθεί η οικονομική συντήρηση ενός στρατιωτικού αποσπάσματος της μιας εγγυήτριας δύναμης, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία απαιτεί να απαλλαγεί των εγγυήσεων άλλων χωρών; Δεν θα εκληφθεί τούτο ως ένδειξη αντιφατικής πολιτικής; Και δεν θα τύχει άγριας εκμετάλλευσης από την Τουρκία; Και δεύτερο, δεν θα εκληφθεί τούτο ως αδυναμία της Ελλάδος να εκπληρώσει στοιχειώδεις στρατιωτικές υποχρεώσεις της και να διατηρεί αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις;
Όμως το θέμα έχει και άλλη παράμετρο.
Είναι εύκολο για τον κάθε βουλευτή και πολιτικό να ζητεί από το κράτος -και σε τελευταία ανάλυση από τον φορολογούμενο πολίτη- θυσίες και ανάληψη δαπανών, όμως πρωτίστως γιατί δεν σπεύδει πρώτα ο ίδιος να δώσει το καλό παράδειγμα;
Οι βουλευτές παρέλαυναν, όλην αυτήν την εβδομάδα μπροστά από τις κάμερες, και υποδύονταν τους μεγάλους φιλανθρώπους, καλώντας όλον τον λαό να συνεισφέρει υπέρ των δεινοπαθούντων Ελλήνων αδελφών.
Όμως, τι συνεισέφεραν οι ίδιοι;
Ουδέν!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», την περασμένη Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, στην καθιερωμένη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εισηγήθηκε όπως από την αντιμισθία των βουλευτών του ερχόμενου μήνα, αποκοπεί ένα ποσό 1.000 ευρώ από τον καθένα, ώστε να συγκεντρωθούν 56.000 ευρώ και να παραδοθούν στον Έλληνα πρεσβευτή, ως ελάχιστη εισφορά προς τον ελληνικό λαό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση! Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων έδειξαν να δυσφορούν για την εισήγηση, ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες και τελικά αποφασίστηκε να συζητηθεί εκ νέου το θέμα στη νέα σύσκεψη της Πέμπτης.

Αυτή η στάση είναι ενδεικτική της νοοτροπίας των εκπροσώπων, ή για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μερίδας των εκπροσώπων του λαού. Πάντοτε ζητούν από το κράτος, από τους φορολογούμενους πολίτες να καταβάλουν. Στέκονται μπροστά στις κάμερες και υποδύονται τους Ρομπέν των Δασών, τους μεγάλους φιλανθρώπους και ζητούν θυσίες από τους άλλους.
Κλαυθμηρίζουν για τους ανέργους, για τους καταναλωτές, για τους πολύτεκνους, για τις δεινοπαθούσες τάξεις, για τον ελληνικό λαό, αλλά ουδέποτε προχωρούν να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα και να καταβάλουν την εισφορά τους.
Οι πραγματικοί φιλάνθρωποι και οι πραγματικοί ηγέτες, όμως, προηγούνται και δεν έπονται.
Και οι βουλευτές έρχονται έσχατοι, αν μάλιστα πολλές φορές δεν κρύβονται, ώστε να μην καταβάλουν αυτό που οφείλουν για την ανακούφιση των δεινοπαθούντων.
Σε αυτήν την περίπτωση, θα αποτελεί ντροπή για την κυπριακή Βουλή, αν κάτω από διάφορες προφάσεις και ψευδοεπιχειρήματα, αποφύγει να εισφέρει γενναιόδωρα υπέρ του ελληνικού λαού. Όταν και ο πιο φτωχός πολίτης αυτής της χώρας σπεύδει να εισφέρει από το υστέρημά του, για να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, αποτελεί λιποταξία οποιαδήποτε υπεκφυγή από τους βουλευτές, να μη συμμετάσχουν στην καθολική εκστρατεία του λαού για να βοηθηθούν οι αδελφοί μας στην Ελλάδα.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire