ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 25 février 2012

Παιχνίδι συγκάλυψης στη Βουλή


Βασίλης Χιώτης   
Και λίγα ακούτε κύριοι βουλευτές

Ούτε ένας βουλευτής, ούτε ένας υπουργός, δεν πρέπει να παραπονεθεί ξανά για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν κατά καιρούς οι πολίτες εναντίον τους. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται την τελευταία εβδομάδα τα ζητήματα των τραπεζικών λογαριασμών τους, δικαιολογεί ακόμη και τις κακόπιστες επιθέσεις.

Βρέθηκε ένας δικαστικός να αποκαλύψει ότι ένας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που παιζόταν η χρεοκοπία της χώρας. Κι αντί η Βουλή να απαιτήσει την άμεση δημοσιοποίηση του ονόματός του για να μην κηλιδώνονται αδίκως οι υπόλοιποι 299, παίζεται εδώ και τρεις μέρες ένα παιχνίδι συγκάλυψης στο οποίο σπεκουλάρουν όλοι οι πονηροί πολιτευτές διαδίδοντας ότι την «απρέπεια» την έκανε ο τάδε ή ο δείνα πολιτικός τους αντίπαλος.

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει στη Βουλή, ότι την «απρέπεια» αυτή, δεν την έκανε μόνο ένας.

Πολλοί άλλοι βουλευτές έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό – άλλοι με το όνομά τους κι άλλοι με ονόματα συγγενών τους- φοβούμενοι μην χάσουν τις αποταμιεύσεις τους την ώρα της κρίσης.

Και διαβιβάζει τον σχετικό κατάλογο στη Βουλή. Αλλά ούτε κι αυτός ο κατάλογος δίδεται στην δημοσιότητα, γιατί υποτίθεται ότι θα πρέπει να ελεγχθεί προηγουμένως από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Και ξαναρχίζει ένα γαϊτανάκι φημών, διαδόσεων και αχαλίνωτης συκοφάντησης πολιτικών, πυροδοτώντας άλλο ένα κύμα κριτικής για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Κοινοβουλίου. Το οποίο αυτή τη φορά είναι απολύτως δικαιολογημένο.

Με λίγα λόγια: Με τα μυαλά που συνεχίζετε και κουβαλάτε κύριοι βουλευτές, και λίγα ακούτε…

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire