ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 26 février 2012

Ελλάδα - Αθήνα - Ο εμπρηστικός μηχανισμός στο μετρό ήταν ενεργοποιημένος

Είχε εντοπιστεί κάτω από κάθισμα βαγονιού στο σταθμό «Αιγάλεω» από τον μηχανοδηγό του συρμού

Ο εμπρηστικός μηχανισμός στο μετρό ήταν ενεργοποιημένος



  
Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος 
Ο εμπρηστικός μηχανισμός που εντοπίστηκε σε συρμό του μετρό το απόγευμα του Σαββάτου ήταν ενεργοποιημένος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την αστυνομία. Το εύρημα έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές, ιδιαίτερα επειδή δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα του εμπρηστικού μηχανισμού για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. Για άγνωστο όμως λόγο, που ερευνάται από τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν σημειώθηκε η έκρηξη.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ώρα οι δράστες είχαν προγραμματίσει να γίνει η έκρηξη, αλλά εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο σταθμός του Μετρό, όπου ήταν ακινητοποιημένος ο συρμός, μέχρι να έλθει η στιγμή να ξεκινήσει με προορισμό το Αεροδρόμιο.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αστυνομικούς είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα -αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου-, καθώς στην περίπτωση που σημειωνόταν η έκρηξη και ξεσπούσε πυρκαγιά μέσα στο συρμό, αυτό θα μπορούσε να έχει τραγικές επιπτώσεις.

Οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σταθμού, αλλά και άλλων σταθμών, με την ελπίδα ότι μπορεί να έχει καταγραφεί ο άνθρωπος που μετέφερε το πακέτο και το άφησε κάτω από το κάθισμα στο βαγόνι του τρένου.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ερευνάται ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Σε ότι αφορά στην συνδεσμολογία του μηχανισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ομοιότητες με άλλους μηχανισμούς που είχαν βρεθεί προ 4ετίας σε εμπρηστικές υποθέσεις της εξαρθρωθείσας οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς», ενώ ερευνά το ενδεχόμενο δράσης μια νεοσύστατης οργάνωσης.

Τον εμπρηστικό μηχανισμό είχε εντοπίσει κάτω από κάθισμα βαγονιού στο σταθμό «Αιγάλεω» ο μηχανοδηγός του συρμού και αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν τον μηχανισμό.

Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα τετράλιτρο μπιτόνι βενζίνης, ρολόι, οκτώ μπαταρίες και διακόπτη. Το ηλεκτρικό μέρος της βόμβας βρισκόταν σε ένα τάπερ, ενώ όλος ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια νάιλον σακούλα.

Σχετικά με τον εμπρηστικό μηχανισμό, που βρέθηκε χθες στο σταθμό μετρό του Αιγάλεω, παρακαλείται όποιος από τους επιβάτες του μετρό αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το θέμα αυτό, να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 26/02/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire