ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 29 février 2012

Ρωσικά κεφάλαια σε μια ακόμη κυπριακή τράπεζα ;

Αυξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,35 δις ευρώ σχεδιάζει η Μarfin Popular Bank
Για ρωσικό ενδιαφέρον κάνουν λόγο δημοσιεύματα
Αυξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,35 δις ευρώ σχεδιάζει η Μarfin Popular Bank

Η Marfin Popular Bank σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δις ευρώ με έκδοση κοινών μετοχών, καθώς και να επικεντρωθεί στην αγορά της Κύπρου, μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών ύψους 2,5 δις ευρώ για το 2011 εξαιτίας της περικοπής του ελληνικού χρέους.

Υποδηλώνοντας ότι θέλει να απομακρυνθεί από την ελληνική τραπεζική αγορά, η MRB ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «επανατοποθετείται στρατηγικά με την έδρα της την Κύπρο να αποτελεί την πλατφόρμα ανάπτυξης του ομίλου».

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου ανέφερε επίσης ότι η προτεινόμενη ΑΜΚ με έκδοση κοινών μετοχών θα προσφερθεί είτε μέσω έκδοσης δικαιωμάτων υπέρ των μετόχων, είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, είτε και των δυο.

Αναφορές στον Τύπο κάνουν λόγο για ρωσικό ενδιαφέρον: Δημοσίευμα στον «Πολίτη» ανέφερε ότι η ρωσική τράπεζα VTB ενδιαφέρεται για στρατηγική συμμετοχή στην τράπεζα. Η MPB, σχολίασε επίσημα η τράπεζα σε ανακοίνωσή της «έχει γίνει δέκτης ενδιαφέροντος συμμετοχής από αριθμό αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση».

Η Marfin χρειάζεται τα νέα κεφάλαια προκειμένου να συμμορφωθεί με τον προβλεπόμενο δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 9% έως τα τέλη Ιουνίου.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire