ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 24 février 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 24/02/2012



* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εως και 500.000 ευρώ χρηματοδότηση!
Η εφημερίδα γράφει ότι "ανάσα ρευστότητας σε μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επιδιώκει να δώσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα".
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η Αννα ταΐζει τα «παιδιά» της!
Η εφημερίδα γράφει ότι "αντί για μικρογεύματα στα σχολεία, δίνει 343.000 ευρώ σε υπερωρίες ημετέρων".

* ΕΘΝΟΣ: Μείωση 50% στις δόσεις των στεγαστικών
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βαθιά ανάσα παίρνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που με τις περικοπές των αποδοχών τους έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων. Μέχρι και 50% μειώνονται οι δόσεις που οφείλουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".
* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κάνουν ...έξωση στους ΟΥΚάδες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βενιζέλος και Παπουτσής διώχνουν τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος από τις εγκαταστάσεις όπου εδρεύει η μονάδα τους, στον Αγιο Κοσμά!".
* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Κυβέρνηση Σαμαρά προεξοφλεί και ο Λοβέρδος
Η εφημερίδα γράφει ότι "κύμα... διαμαρτυρίας προκάλεσε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η χθεσινή δήλωση του Α. Λοβέρδου, με την οποία είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίξει μετεκλογικά τη Ν.Δ., αν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές".
* ΕΣΤΙΑ: Η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας ήταν ανέκαθεν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές τις επιχειρήσεις λοιπόν, έπληξε βάναυσα η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία".
* Η ΑΥΓΗ: Ντόμινο ύφεσης στον ευρωπαϊκό Νότο
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η διαρκής λιτότητα συρρικνώνει το ΑΕΠ και εκτοξεύει την ανεργία σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. Στασιμότητα σε Γερμανία και Γαλλία. Μαύρα μαντάτα από Citigroup Υφεση 8%, ανεργία 25%".
* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η φάκα της ρύθμισης των αυθαιρέτων και ο πέλεκυς των τεκμηρίων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην παγίδα των τεκμηρίων θα πιαστούν πάνω από 600.000 φορολογούμενοι που τακτοποίησαν αυθαίρετους ή ημιυπαίθριους χώρους, καθώς θα εμφανίσουν στην Εφορία κατοικίες με μεγαλύτερη επιφάνεια και κατά συνέπεια θα έχουν μεγαλύτερο τεκμήριο".
* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυτοτελής φόρος 20% στα ενοίκια
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20% εξετάζει μεταξύ άλλων η επιτροπή την οποία έχουν συγκροτήσει τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία εν όψει της φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο".
* Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Πώς θα «κουρεύονται» τα χρέη χωρίς τραπεζική συναίνεση
Η εφημερίδα γράφει ότι "με την κρίση να εντείνεται, την ύφεση να ρίχνει τη σκιά της στην ελληνική οικονομία για πέμπτο συνεχές έτος και την επίσημη ανεργία να εκτοξεύεται πάνω από το 20%, τους μισθούς και τις συντάξεις να «ψαλιδίζονται» δραματικά, όλο και περισσότεροι δανειολήπτες αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες".
* Ο ΛΟΓΟΣ: Εφαρμοστικός από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τον εφαρμοστικό νόμο με εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα και ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Υγείας, το οποίο αναμένεται να έρθει σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Τρίτη και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τετάρτη".
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Εκτέλεση με 79 διατάγματα
Η εφημερίδα γράφει ότι "η σφαγή συνεχίζεται κατ΄επιταγή της τρόικας και με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού συστήματος που θέλει να σωθεί με κάθε τρόπο και αντί κάθε τιμήματος. Μετά τη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου η Βουλή πρέπει να επικυρώσει τις απαιτήσεις των δανειστών δια της ψήφισης νόμων έως την Τετάρτη. Εχει ψηφιστεί το Μνημόνιο Νο2 πριν από την απόφαση των Ευρωπαίων δανειστών".
* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα αντιλαϊκά μέτρα τον Ιούνη
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πριν ακόμα να ολοκληρωθεί η ψήφιση στη Βουλή των εφαρμοστικών νόμων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα επώδυνα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα τον Ιούνη που θα πλήξουν μισθούς, συντάξεις, «κοινωνικές» παροχές".
* ΤΑ ΝΕΑ: Ρύθμιση δανείων για δημοσίους υπαλλήλους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ρύθμιση των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περίπου 80.000 δημόσιοι υπάλληλοι προανήγγειλε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τη ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση των δόσεων στο μισό, επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών λόγω των μειώσεων των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων".
* DEALnews: Τα μυστικά του νέου κινδύνου. Εφιάλτης ή επιλεκτική χρεοκοπία. Το καλό και το κακό σενάριο για την Ελλάδα
Η εφημερίδα επισημαίνει "με την υλοποίηση του PSI διαγράφεται ένα χρέος 110 δισ. ευρώ. Οι κίνδυνοι από μια χαμηλή συμμετοχή. Η ανάγκη να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που θα φέρει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Η αναγκαία επίσπευση των διαδικασιών και η ρώσικη ρουλέτα".
* City Press: Χωρίς ελπίδα και τα νέα μέτρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η μείωση των μισθών θα επιτείνει προσωρινά την ύφεση. Πολιτικοί καβγάδες σε συνθήκες οικονομικού χάους. Πιο δύσκολο το 2012 για Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία".
* Metro Στο κυνήγι του... εκατομμυριούχου
Η εφημερίδα γράφει ότι "συνεχίζονται οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, που ζητά άμεση δημοσιοποίηση του ονόματος του βουλευτή με το 1 εκ. ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
* ΕΞΠΡΕΣ: «Παγιδευμένη» σε ύφεση 4,4% η οικονομία το 2012
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ύφεση στην Ελλάδα το 2012 θα είναι 4,4%, σαφώς βαθύτερη σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 2,8%, ενώ ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο -0,5%".
* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στο 15% ο φόρος στα εταιρικά κέρδη
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στο φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις και τα ακίνητα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στο τραπέζι πρόταση για μείωση της φορολογίας και στα μερίσματα. Ενοποιούνται σε ένα φόρο ο ΦΑΠ και το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας. Αυτοτελής φόρος 20% στα εισοδήματα από τα ενοίκια".
* ΚΕΡΔΟΣ: Το φάντασμα της ύφεσης απειλεί πάλι την ευρωζώνη
Η εφημερίδα γράφει ότι "προς τη δεύτερη ύφεση των τελευταίων τριών ετών οδεύει η οικονομία της ευρωζώνης, ενώ στάσιμη θα παραμείνει η οικονομία της ΕΕ όπως προκύπτει από τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν".
* Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ανατροπές στη φορολογία επιχειρήσεων και ακινήτων
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανατροπές στη φορολογία των επιχειρήσεων και των ακινήτων φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιέχει και «εκπλήξεις» για τα φυσικά πρόσωπα με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, τη μείωση του αφορολογήτου ορίου, αλλά και νέες παρεμβάσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης".

Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 24/02/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire