ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 27 février 2012

Αποκάλυψη συνωμοσίας με στόχο επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν


Απετράπη δολοφονική απόπειρα κατά του Β.Πούτιν, μεταδίδει το ρωσικό Πρώτο Κανάλι.


Δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρωθυπουργού και προεδρικού υποψηφίου Βλαντίμιρ Πούτιν απέτρεψαν οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Ουκρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε το Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης. Την είδηση επιβεβαίωσε με λακωνική δήλωσή του και ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ότι δεν επιθυμεί προς το παρόν περαιτέρω να τη σχολιάσει.
Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Οδησσό της Ουκρανίας συνελήφθη ομάδα εγκληματιών, οι οποίοι ήταν διεθνώς καταζητούμενοι. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε ότι σκόπευαν να υλοποιήσουν το σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης μετά τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο, πρόκειται για Ρώσους πολίτες και η σύλληψή τους έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με στοιχεία από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, ένας εκ των συλληφθέντων είναι τσετσενικής καταγωγής, 31 ετών, ονομάζεται Αντάμ Οσμάεφ και επειδή ήταν καταζητούμενος άλλαζε μαζί με τους συνεργάτες του συνεχώς την εξωτερική του εμφάνιση και τόπο κατοικίας.
Σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα της Οδησσού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρομοκράτες κατασκεύαζαν βόμβες, μία εκ των οποίων εξερράγη στις 4 Ιανουαρίου κατά λάθος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επιτόπου ένας από τη συμμορία ονόματι Ρουσλάν Μαντάεφ, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά Ιλιά Πιάνζιν, από το Καζαχστάν.
Ο Πιάνζιν ήταν ο πρώτος, που έδωσε κατάθεση στις ουκρανικές υπηρεσίες, ομολογώντας ότι κατ' εντολήν του καταζητούμενου οπλαρχηγού Ντόκου Ουμάροφ η ομάδα τους ετοιμαζόταν αρχικώς για πραγματοποίηση «δολιοφθορών στη Μόσχα σε οικονομικούς στόχους και εν συνεχεία για τη δολοφονία του Πούτιν» με τη χρήση ναρκών στρατιωτικού τύπου. Η ομάδα στην οποία ανήκε ο Πιάνζιν βρέθηκε στην Ουκρανία προερχόμενη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω Τουρκίας.
Ο κρατούμενος στην Οδησσό Οσμάεφ συνεργάζεται με τις ουκρανικές υπηρεσίες επιθυμώντας να αποφύγει έκδοσή του στη Ρωσία. Ο ίδιος έζησε επί πολλά χρόνια στο Λονδίνο και κατά τις διαρρέουσες πληροφορίες ήταν «σύνδεσμος των τρομοκρατών και εκπαιδευτής της ομάδας που έπρεπε να κατευθυνθεί στη Μόσχα» . Το πλήρες σχέδιο των προετοιμαζόμενων επιθέσεων βρέθηκε στο φορητό του υπολογιστή, όπου είναι καταγεγραμμένες σε βίντεο οι μετακινήσεις της αυτοκινητοπομπής του Βλαντίμιρ Πούτιν από διάφορες οπτικές γωνίες και σε διάφορα σημεία, «με σκοπό να αντληθούν πληροφορίες για τον αριθμό των συνοδών φρουρών και αυτοκινήτων, να εντοπιστεί πού κάθεται κάθε φορά το φυλασσόμενο πρόσωπο», σύμφωνα με εκτίμηση ανώνυμου στελέχους της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB). Κατά τον ίδιο αξιωματικό, η έκρηξη κατά την επίθεση «θα μπορούσε να αναποδογυρίσει και φορτηγό» .
Το ρωσικό Πρώτο Κανάλι υπόσχεται να μεταδώσει περισσότερες λεπτομέρειες της υπόθεσης στα βραδινά του δελτία ειδήσεων.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire