ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 11 mai 2011

Δεν... αντέχουν να δουν την Κυπριακή Δημοκρατία να προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Προς Λαθαναγνώστας
Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΟΠΩΣ παλαιότερα οι Χάνεϊ, οι Στρο και οι Φερχόεγκεν, έτσι και τώρα: Οι συνεχιστές των Ανάν και Ντεσότο, οι Μπαν Κ. Μουν και οι Πάσκο-Ντάουνερ μάς υποβάλλουν –σε όλους τους τόνους– την επιθυμία των Γκιουλ-Ερντογάδων:
— Λήγουν οι προθεσμίες σας!
Γι’ άλλη μια φορά τις προθεσμίες τουςπετυχαίνουν να τές εμφανίζουν σαν προθεσμίες μας.
Τότε, προσπαθούσαν ν’ αντιμετωπίσουν τις προθεσμίες: Να μην εισέλθει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν προηγουμένως δεν αυτοδιαλυθεί.
Τώρα, δεν... αντέχουν να δουν την Κυπριακή Δημοκρατία να προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έτσι:
Κάτι ο χρονογραφικός ευσεβοποθισμός, κάτι η ελπίδα πως αιφνιδίως μπορεί να φωτιστούν –και–τα ηττημένα μυαλά, καθώς –προχτές– στις οθόνες μας είδαμε τον Πρόεδρο Χριστόφια, στη Βαρσοβία, στο ένα από τα τρία αναλόγια των χωρών (Πολωνία, Δανία, Κύπρος) που θ’ αναλάβουν την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα επόμενα τρία εξάμηνα, επέμεναν σε ανάλογους συνειρμούς:
Δύσκολο, ακόμη και για το γνωστό οθωμανικό θράσος της Τουρκίας και την ανεκτική υποκρισία των προστατών της, να λέει ο Ερντογάν:
— Δεν αναγνωρίζω καμιά Κυπριακή Δημοκρατία.
όταν η Κύπρος θα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και –εξίσου– δύσκολο για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεχίσει μια συζήτηση που αποβλέπει στο...
τσιμέντωμα της αυτοδιάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβάθμισής της σε βρετανοτουρκικό προτεκτοράτο. Επιτέλους, μια –έστω– φορά ας επιδειχθεί στοιχειώδης ικανότητα ανάγνωσης των προθεσμιών, όταν –μάλιστα– με τόση σαφήνεια μάς υποδεικνύονται από εκείνους –ακριβώς– που αντιλαμβάνονται την –πραγματική– σημασία τους: Δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που έχει ημερομηνία λήξης.
Ημερομηνία λήξηςέχουν η τουρκική κατοχή και ο εποικισμός!...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire