ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 31 mai 2011

«Απόβαση» Σαμαρά στο κάστρο των Μητσοτάκηδων


Αρης Ραβανός 
 Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να αποδυναμώσει την επιρροή της κυρίας Μπακογιάννη στην Κρήτη
«Απόβαση» Σαμαρά στο κάστρο των Μητσοτάκηδων
Από τους τάφους και το σπίτι των Βενιζέλων ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο κ. Σαμαράς
   Παιχνίδι εξουσίας στην Κρήτη κάνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς, επιχειρώντας να αποδυναμώσει την πολιτική επιρροή της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρίας Ντόρα Μπακογιάννη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον κ. Σαμαρά στην περιοδεία του, η οποία ξεκίνησε από τους τάφους και το σπίτι των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι, συνόδευε μεταξύ άλλων και ο πρώην δήμαρχος της πόλης κ. Κυρ. Βιρβιδάκης, ανιψιός του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη και πρώτος ξάδελφος της κυρίας Μπακογιάννη.
Η παρουσία του κ. Βιρβιδάκη, ο οποίος και θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και δεν θα ακολουθήσει την κυρία Μπακογιάννη, θεωρείται από την «γαλάζια» ηγετική ομάδα, ως νίκη του κ. Σαμαρά.


Μάλιστα συνεργάτες του κ. Σαμαρά λένε ότι «δεν χαρίζουν την Κρήτη σε κανέναν», πόσο μάλλον στη Δημοκρατική Συμμαχία, όπως διευκρινίζουν και γι' αυτό και θα συνεχιστούν οι κινήσεις πολιτικού επαναπατρισμού κκαι άλλων στελεχών.


Επίσης, πριν από λίγη ώρα επισκέφθηκε εκτάκτως, χωρίς να είναι στο πρόγραμμά του, τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων της ΝΔ και ανακοίνωσε την προσχώρηση ενός πολύ γνωστού τοπικού στελέχους που στήριζε την κυρία Μπακογιάννη.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς, είπε ότι φώναξε το «φίλο του» κ. Γ. Κονταξάκη, πρώτο περιφερειακό σύμβουλο (περίπου 6.000 ψήφους) που εξελέγη με το συνδυασμό του κ. Δ. Γιαννουλάκη που στήριζε η κυρία Μπακογιάννη.

«Επιστρέφει στη βάση του»
ήταν το σχόλιο που ακολούθησε καθώς ο κ. Κονταξάκης, όχι μόνο ήταν από τα βασικά στελέχη της Συμμαχίας, αλλά πριν τρία εικοσιτετράωρα συμμετείχε και στο πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη.

Ο κ. Σαμαράς, που συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Δ. Αβραμόπουλο, τους βουλευτές, την κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, τους κκ. Εμμ. Κεφαλογιάννη και Ι. Πλακιωτάκη, αλλά και τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκη (με καταγωγή από τα Χανιά), θα επισκεφθεί σε τρεις ημέρες όλους τους νομούς και θα έχει σειρά επαφών.

Το απόγευμα θα έχει σύσκεψη _ η οποία προετοιμάστηκε εν πολλοίς και από τον γραμματέα νέων τεχνολογιών της Ν.Δ. και πρώην βουλευτή κ. Μαν. Βολουδάκη που θα είναι εκ νέου στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο- στα Χανιά για τις υποδομές του νομού. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να δώσει το μήνυμα ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ισόρροπη ανάπτυξη στην Κρήτη.

Παράλληλα με την περιοδεία του, χείρα πολιτικής βοηθείας προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. έτεινε και ο τομεάρχης του κόμματος κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος μαζί με τον γ.γ. της Κ.Ο. κ. Κ. Τασούλα και με Κρητικούς βουλευτές κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την ανάπτυξη της Κρήτης.

Ο κ. Μητσοτάκης, ανέλαβε και συγκέντρωσε τις υπογραφές των Κρητικών, της κυρίας Κεφαλογιάννη και των κκ. Κεφαλογιάννη, Πλακιωτάκη, Ευ. Μεϊμαράκη, Κ. Χατζηδάκη, αλλά και του τομεάρχη Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κ. Μουσουρούλη στην ερώτηση προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη καταγγέλλοντας την απαξίωση της Κρήτης και την εγκατάλειψή της από την σημερινή κυβέρνηση.

Αντ. Σαμαράς: «Θα τα καταφέρουμε»

Μετά την πρωινή επίσκεψή του στους τάφους των Βενιζέλων, ο κ. Σαμαράς, σημείωσε ότι πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως «κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, πίστη και επιμονή και εμείς θα τα καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι ξεκίνησε η περιοδεία από τους τάφους και την οικία Βεζιζέλου, «σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης, προς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο», ο οποίος κατόρθωσε –όπως ανέφερε- να συνδυάσει το μεγάλο όραμα με τον καθαρό ρεαλισμό και την τέχνη της διπλωματίας. «Και ο οποίος κατάφερε, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, να διδάξει, για ολόκληρο τον κόσμο, την τέχνη της διαπραγμάτευσης» τόνισε.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire