ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 28 mai 2011

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

Tην άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ώστε να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον της χώρας. Ο Αλ. Τσίπρας εκφράστηκε θετικά για το κίνημα των «Αγανακτισμένων».
Οι καταστάσεις που βιώνουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που αναγνωρίζουν ότι η εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους είναι πρακτικά αδύνατη.
 Αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, γιατί, όπως είπε, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο υποστήριξαν ότι αν δεν εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του δανείου η χώρα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, λίγο αργότερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σχετικά με την εισήγηση του πρωθυπουργού στη χθεσινή σύσκεψη, ο Αλ. Τσίπρας είπε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι το πρόγραμμα πάει καλά, ότι θα αναλάβει και μόνος του την ευθύνη υλοποίησης του και ότι εκλογές θα κάνει το 2013. Και εγώ τον ρώτησα: τότε, γιατί μας έφερες εδώ εκτάκτως; Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν πας να πείσεις τους βουλευτές σου και να φέρεις τα μέτρα στη Βουλή; Είναι λοιπόν προφανές ότι η μόνη στρατηγική της κυβέρνησης είναι ο εκβιασμός της συναίνεσης στο σχέδιο κατεδάφισης της κοινωνίας».
«Ενοχοποίησαν συλλογικά τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, είπαν ότι για την κρίση φταίει η ελληνική τεμπελιά, οι μισθοί και οι συντάξεις. Επέβαλαν μια πρωτοφανή πολιτική κοινωνικής κατεδάφισης και ιδού το αποτέλεσμα. Η πολιτική της ύφεσης και της φτώχειας, επιδείνωσε σε τρομακτικό βαθμό τα προβλήματα τα οποία υποτίθεται ότι θα έλυνε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.
Εκτίμησε δε, ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι αναπόφευκτη και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τώρα θυμήθηκε την κουλτούρα πολιτικής συνεννόησης, ενώ ενάμισι χρόνο πριν, όταν έκανε υπόγειες συνεννοήσεις με το ΔΝΤ, ούτε ενημέρωσε τις πολιτικές δυνάμεις ούτε ζήτησε τη γνώμη τους. Επίσης, κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία ανασύρει και το τελευταίο του χαρτί, που είναι ο εκβιασμός και η κινδυνολογία για το ευρώ και για την πέμπτη δόση.
Ο πρόεδρος τους ΣΥΝ είπε ότι ο λαός δεν μπορεί να χειραγωγείται με το φόβο και τους εκβιασμούς και ζήτησε την άμεση διεξαγωγή εκλογών για να αποφασίσει δημοκρατικά ο ελληνικός λαός, αν θέλει μια κυβέρνηση υποταγμένη στους καταναγκασμούς μιας ατέλειωτης σειράς μνημονίων ή θέλει τον εναλλακτικό δρόμο, την απαλλαγή από το Μνημόνιο, την επιθετική αναδιαπραγμάτευσης του χρέους και την ανάπτυξη μέσα από την αναδιανομή του πλούτου .
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε θετικά λόγια για το κίνημα των «Αγανακτισμένων», που υπερβαίνει τους παραδοσιακούς τρόπους διαμαρτυρίας και δεν εντάσσεται σε κόμματα και τόνισε ότι παρά τις αντιφάσεις του, είναι ένα κίνημα ελπιδοφόρο, μια εκδήλωση της λαϊκής αγανάκτησης, που μπορεί να καταστήσει την κοινωνία και τον κόσμο, παράγοντα στις προσεχείς εξελίξεις.
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωσε την έναρξη οικονομικής εξόρμησης του κόμματος για την κάλυψη των αυξημένων οικονομικών αναγκών της περιόδου που διανύουμε.
enet

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire