ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 30 juin 2012

Ο απλός ένθρωπος είναι –μονίμως και πολλαπλώς–ο χαμένος !

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Προς Πολλαπλοχαμένους

Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΤΗΝ Κυριακή ο Πρόεδρος Χριστόφιας –τέσσερις ημέρες πριν την προθεσμία της 29ης Ιουνίου για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών– μάς διαβεβαίωνε ότι «καλά πάει η Οικονομία μας», και κυβερνητικές πηγές υπέβαλλαν στα Μέσα πως έρχονται δάνεια από τη Ρωσία και την Κίνα. Παράλληλα, ο Γ.Γ. του κυβερνώντος κόμματος εξηγούσε ότι η Κυβέρνηση δεν θα... πέσει στην παγίδα να δανειστεί πέραν του οχταμήνου που της απέμεινε, για να... βρει τα λεφτά ο επόμενος Πρόεδρος!
Τη Δευτέρα –αφού κοινοποιήθηκε η υποβάθμισή μας στα «σκουπίδια»– μάθαμε –εκ του εξωτερικού– ότι... προσφύγαμε στον Μηχανισμό Στήριξης.
Την Τρίτη –σε σύσκεψη υπό την Προεδρία του– ο Δ. Χριστόφιας είπε –μεταξύ πολλών άλλων– στους κομματάρχες ότι αν βρει... δανεικά μπορεί και να μετανιώσει για τον Μηχανισμό.
Την Τετάρτη, κομματάρχες μάς... απηύθυναν νουθεσίες για την ανάγκη... συλλογικότητας και συνυπευθυνότητας!
Την Πέμπτη, μάθαμε ότι η προσφυγή στον Μηχανισμό δεν είναι...
παίζω–ξηπαίζω, και ότι –ήδη– και από το Δ.Ν.Τ. θα αφιχθούν επόπτες για να ελέγξουν λεπτομερώς ποιοι σύγχυσαν το δημόσιο με το κομματικό ταμείο, ποιοι διόρισαν τους οικογενειακούς και κομματικούς...
κάττους τους στο Δημόσιο, ποιοι εξέλαβαν τις τράπεζες σαν... προσωπικές τους επιχειρήσεις, και τους κρατικούς και ημικρατικούς οργανισμούς σαν κομματικό τσιφλίκι.
Την Παρασκευή, οι απλοί άνθρωποι συνειδητοποίησαν πως –γι’ άλλη μια φορά– πλήρωσαν πανάκριβο το εισιτήριο της αφέλειας και της ευπιστίας.
Τραγική ειρωνεία σ’ εκείνο το περιλάλητο:
—Ο απλός άνθρωπος δεν έχει να φοβηθεί τίποτε!
καθώς:
—Ο απλός ένθρωπος είναι –μονίμως και πολλαπλώς–ο χαμένος !

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire