ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 26 juin 2012

Κύπρος : Η βασιλεία του υπόκοσμου

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Τα... κάνουν πάνω τους όταν ακούνε για υπόκοσμο!

 Του Νίκου Τόκα

Φωτογραφία
Οταν από ένα... χωρκό με πέντε λεωφόρους, 10 δρόμους και 20 γειτονιές που είναι η Κύπρος, σε σύγκριση με άλλες χωρες, δεν μπορείς τάχατες να εντοπίσεις, να συλλάβεις και να κρεμάσεις από τα ίδια τα σώβρακά τους, κάνοντάς τους γελοίο θέαμα, τους 10, 15 ή 50 «αξιωματούχους» ή τα τσιράκια του υπόκοσμου, τότε όχι μόνο είσαι άξιος της μοίρας σου, αλλά μην ξαφνιαστείς εάν ένα πρωινό οι αποθρασυνθέντες πιστολάδες σού τσουβαλιάσουν πάνω σε κάποιο πεζοδρόμιο 15 ή 25 νεκρούς!
... Και είναι... αυτονόητο: Όταν ξέρεις απ’ έξω και ανακατωτά, με τα ονοματεπώνυμα και τις διευθύνσεις τους, τους νονούς και της μέρας και της νύκτας, αλλά δεν τους κόβεις σύριζα τα δολοφονικά χέρια, είναι σαν να αρνείσαι να πατήσεις στο λαιμό και αποτελειώσης τον... κούφο, που δεν θα αργήσει να σε δαγκώσει, στέλλοντάς σε με απευθείας... πτήση στας αιωνίους μονάς!
... Οταν λοιπόν πέντε άνθρωποι δολοφονούνται μαζικά, δεν αποτελεί για σένα άλλοθι το γεγονός ότι το έγκλημα αφορά στον πόλεμο των φατριών για κυριαρχία της νύκτας. Ούτε κανένας δικαιούται να... ανακουφίζεται με τη διαπίστωση ότι πίσω από το συγκεκριμένο έγκλημα κρύβεται ο υπόκοσμος, άρα το θέμα δεν ενδιαφέρει ή δεν επηρεάζει την υπόλοιπη κοινωνία.

... Και ο πενταπλός φόνος ανέδειξε, σε όλο της το μεγαλείο, την αναποτελεσματικότητα και την «ασθένεια» των μηχανισμών πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος. Το απαίσιο έγκλημα απέδειξε, επίσης, ότι η ύποπτη, κατά πολλούς, ανοχή και χαλάροτητα με την οποία η Πολιτεία στέκεται συχνά απέναντι στον υπόκοσμο και τα εργα του, γιγαντώνει τους παράνομους και τους ενθαρρύνει να αποδίδονται σε... παντός είδους συναλλαγές και εγκληματικές πράξεις.
... Ενισχύει ακόμα το φονικό την αίσθηση του πολίτη ότι ο... αγγελικά πλασμένος κόσμος του εγκλήματος δεν πουλά μόνο προστασία, αλλά τυγχάνει και προστασίας εκ των έσω (Αστυνομία, ίσως και ελάχιστοι παράγοντες του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου), οι οποίοι διατηρούν διαχρονικά, γύρω από τα δολοφονικά μυαλά, ένα δίκτυ προστασίας!
...Προς πολιτικό σύστημα: Ντροπή σας, γιατί εάν θέλατε μέχρι τώρα θα μαζεύατε ένα-ένα τα... μαγκάκια του υπόκοσμου. Αντί αυτού όμως, τα... κάνετε πάνω σας και μόνο που ακούτε να γίνεται αναφορά σε κάποιους... επώνυμους «αντιπροσώπους» του!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire