ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 30 juin 2012

Ο ρόκ σταρ και ο χορός του Ζαλόγγου...

Μικροκύματα

Της Εύης Κυριακοπούλου

Μα, να μην ενημερώσει κανείς τον κ. Γ. Βερνίκο - πριν γίνει υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας - ότι δεν μπορεί κανείς να μετέχει στην κυβέρνηση έχοντας φανερές offshore εταιρείες; Τόσοι και τόσοι έχουν περάσει από κυβερνήσεις έχοντας offshore με άλλα ονόματα. Ονόματα δεν λέμε, πολιτικά κόμματα δεν θίγουμε...
Πρώτα ήρθε η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Και μετά αρχίσανε οι αποκολλήσεις, παρά λίγο υπουργών, εν ενεργεία υφυπουργών και ούτω καθεξής...
Αυτές τελικά οι ορκωμοσίες των νέων βουλευτών ολοένα θυμίζουν και περισσότερο γυμναστικές επιδείξεις σε σχολείο. Ολη η οικογένεια, παιδιά, γονείς, παππούδες, θείες, κουμπάροι, φίλοι, μπατζανάκηδες, συννυφάδες με φωτογραφικές μηχανές και βίντεο πάνε να καμαρώσουνε τα δικά τους παιδιά στις συγκινητικές αυτές εκδηλώσεις.
Αρχές της επόμενης εβδομάδας έρχεται η τρόικα στην Αθήνα! Αραγε έρχονται για ν' αρχίσουν τις διακοπές τους ή για να μην αρχίσουμε ποτέ εμείς τις... δικιές μας;
Ολοι ξέρουμε το παιδικό παιχνιδάκι με τις μουσικές καρέκλες! Π.χ. οι καρέκλες είναι πάντα λιγότερες απ' τα παιδάκια που το παίζουνε. Και μόλις τελειώσει η μουσική, όποιο παιδάκι δεν προλάβει να καθήσει χάνει και φεύγει απ' το παιχνίδι. Ε! ακριβώς αυτό το παιχνιδάκι παίζεται αυτές τις ημέρες στην Βουλή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τις καρέκλες του ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ παίρνει τις καρέκλες του ΣΥΡΙΖΑ. Να δούμε στο τέλος ποια παιδάκια θα χάσουν και ποια παιδάκια θα κερδίσουν στις... μουσικές έδρες!
Ορκίσθηκε και η νέα Βουλή. Εγώ πάλι δεν παίρνω όρκο ότι όσοι ορκίσθηκαν θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της θητείας τους βουλευτές!
Θόδωρος Πάγκαλος: «Οι Αγανακτισμένοι είναι φασίστες, κομμουνιστές και μαλάκες!» είπε ο πρώην υπουργός στο Κανάλι 5 της Γαλλίας. Αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε που σπούδαζε στο Παρίσι, ο κ. Πάγκαλος δεν ξεχνάει ποτέ τα... γαλλικά του.
Θόδωρος Πάγκαλος: «Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι 30άρης!». Πέστε μας μόνο και πόσα κιλά θα πρέπει να ζυγίζει για να αρχίσουμε να πιάνουμε το... υπονοούμενο...
Θόδωρος Πάγκαλος: «Θα συμμαχήσω και με τον διάολο ακόμα για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ!». Μεταξύ μας, πιο εύκολα τον βλέπω να συμμαχεί με τον διάολο παρά με τον... Βενιζέλο!
Ενα είναι σίγουρο: Οι Γερμανοί βλέπουν τους Ελληνες με μισό μάτι! Στη σημερινή Ελλάδα πάλι με τις αποκολλήσεις, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα..!
Μπήκανε για 3η φορά ληστές στο σπίτι του προπονητή Γ. Δώνη στην Κηφισιά. Αλλά αυτήν την φορά συνελήφθησαν. Είδατε τι κάνει η καλή... προπόνηση στις εισβολές κακοποιών.
Νέα λέξη για την αναδιάρθρωση, αλλαγή, μείωση, αύξηση του... Μνημονίου: «Επικαιροποίηση του Μνημονίου!». Την είπε ο νέος μας Πρωθυπουργός! Με γεια μας!
Οι «New York Times», στο δημοσίευμά τους για τον νέο υπουργό των Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον χαρακτηρίζουν ως «ροκ σταρ» στους οικονομικούς κύκλους της Ελλάδας. Να δούμε πώς θα τα καταφέρει μ' εμάς που προς το παρόν χορεύουμε τον... χορό του Ζαλόγγου!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire