ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 janvier 2014

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 10/01/2014

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η βόμβα του Τ.Τ.
Η εφημερίδα γράφει ότι "τραπεζικά στελέχη πρώτης γραμμής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) την περίοδο 2007-2012, γνωστοί επιχειρηματίες (και όχι μόνο), συνολικά 30 κατηγορούμενοι, φέρεται ότι αφαίμαξαν κυρίως μέσω τραπεζικού δανεισμού το Τ.Τ. ζημιώνοντάς το με 346.904.467 ευρώ".
ΕΘΝΟΣ: Το πόρισμα φωτιά για τα δάνεια του Τ.Τ.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καταιγιστική μορφή παίρνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συνελήφθησαν ήδη τρεις από τους επτά, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα. Διώξεις έχουν ασκηθεί για άλλους 23 κατηγορουμένους. Στηρίχθηκαν σε πολυσέλιδη εισαγγελική πορισματική αναφορά. Αφορούν απάτη κατά του Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, απιστία και ξέπλυμα χρήματος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Πυρηνική» συμμαχία Ελλάδας - Ρωσίας!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αντίδραση στη συμφωνία του Ερντογάν με την Ιαπωνία για απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πόρισμα ρουκέτα για τα «γκρίζα» δάνεια του Τ.Τ.
Η εφημερίδα γράφει "βόμβα μεγατόνων πυροδοτεί η αποκάλυψη ότι στο πόρισμα-φωτιά της επίκουρης εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση των «γκρίζων» δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου περιλαμβάνεται το όνομα της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελλαρίου, η οποία το 2012 είχε καθήκοντα συμβούλου του τότε αντιπροέδρου του Τ.Τ. σε θέματα χρηματοδοτήσεων, θυγατρικών εταιριών και επενδυτικών προγραμμάτων".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ενός σκανδάλου μύρια έπονται...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "βαθιά στην πολύκροτη υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που υπολογίζονται από 400 έως 500 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012, μπαίνει η Δικαιοσύνη. Οι κατηγορούμενοι ανέρχονται στους 30, ενώ έχουν εκδοθεί 7 εντάλματα σύλληψης".
ΕΣΤΙΑ: Τότε ο Α. Παπανδρέου τώρα ο Α. Τσίπρας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι δημαγωγοί του είδους Παπανδρέου και Τσίπρα δεν διστάζουν να αμαυρώσουν μία κορυφαία εκδήλωση για την Ελλάδα και να καλλιεργήσουν κλίμα διχασμού, μόνο και μόνο για να μην υποβαθμίσουν την πολιτική τους εικόνα. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια".
Η ΑΥΓΗ: Μαζί τα φάγανε
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάρτι «θαλασσοδανείων» προς ημετέρους στο Τ.Τ. επί γαλάζιας και πράσινης διακυβέρνησης 92006-2012). Πάνω από 500 εκατ. υπολογίζεται η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο. Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 25 στελέχη του Τ.Τ. και επιχειρηματίες".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Πώς στήθηκε το μεγάλο κόλπο
Η εφημερίδα γράφει ότι "τα στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενέκριναν με το... αζημίωτο, χωρίς εγγυήσεις, δάνεια εκατομμυρίων ευρώ, οι επιχειρηματίες τα εισέπρατταν και στη συνέχεια τα λεφτά εξαφανίζονταν στον «παράδεισο» των... offshore, χωρίς να έχει επιστραφεί στο Τ.Τ. ούτε... ένα ευρώ! Κάπως έτσι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, λειτουργούσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μηχανή προσωπικού πλουτισμού στο Τ.Τ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χορό εκατομμυρίων ευρώ σε παράνομες δανειοδοτήσεις, που χρησιμοποιήθηκαν «όχι για την ενίσχυση ή την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά για την αύξηση του πλούτου συγκεκριμένων επιχειρηματιών», καταγράφει το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.)".
Ο ΛΟΓΟΣ: Πώς να προστατέψετε την πρώτη κατοικία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 4224/2013 (ΦΕΚ 288/31.12.2013) από 01/01/2014 και μέχρι 31/12/2014 απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί μόνο στην κύρια κατοικία, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Θέλουν δασκάλους προπαγανδιστές της ΕΕ!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα υλοποιήσουν το Φλεβάρη πρόγραμμα και καλούν δασκάλους σε επιμορφωτικό σεμινάριο για να τους διδάξουν πώς να εμφυσήσουν τα οράματα της ΕΕ σε παιδιά Δημοτικού!".
ΤΑ ΝΕΑ: Το πόρισμα για το ΤΤ. Οι κρυφές διαδρομές του χρήματος
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε φουρτούνες έβαλαν επτά θαλασσοδάνεια του μεγάλου επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 25 πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, αλλά και γνωστούς επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά κακουργήματα, που τιμωρούνται ακόμα και με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης".
Kontranews: Επικίνδυνα παιχνίδια με νυχτερινές συλλήψεις τραπεζιτών, καναλαρχών και επιχειρηματιών
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε άκρως επικίνδυνο παιχνίδι εξελίσσεται η φάμπρικα με τις νυχτερινές συλλήψεις τραπεζιτών, καναλαρχών και επιχειρηματιών. Το σκηνικό τρόμου που στήνει η τρόικα, σε συνεργασία με κάποια κέντρα εξουσίας, παραλύει, στην κυριολεξία, την οικονομία, ακυρώνει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις".
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στον «αέρα» η πώληση 28 ακινήτων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοβαρές παραβιάσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά και των αρχών της διαφάνειας και της αμεροληψίας εντόπισε το Ελεγκτικό συνέδριο (ΕΣ) και γι΄αυτό «μπλόκαρε» τη σύμβαση πώλησης και επαναμίσθωσης για την αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ, 28 αστικών ακινήτων του Δημοσίου".
ΚΕΡΔΟΣ: Στα 47 δισ. ευρώ η ύφεση
Η εφημερίδα γράφει ότι "ιδιαίτερα βαρύς αποδεικνύεται για τα ελληνικά νοικοκυριά ο λογαριασμός του μνημονίου, με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν από την έναρξη της επιτήρησης να προσεγγίζουν τα 63 δισ. ευρώ (!) και το ΑΕΠ να χάνει 47 δισ. ευρώ από το 2009. Απώλειες πλούτου, που μόνον σε καιρό πολέμου έχουν ξανα-απαντηθεί σε αναπτυγμένη ευρωπαϊκή οικονομία".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Θεσπίζονται αποζημιώσεις παραβάσεων ανταγωνισμού
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ζήτημα μηνών αποτελεί και για τη χώρα μας η θέσπιση πλαισίου αποζημίωσης των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν υποστεί ζημία από τις παραβάσεις του ανταγωνισμού, αφού επί ελληνικής προεδρίας θα επιδιωχθεί η υιοθέτηση της πρότασης-οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του συμβουλίου για την αποκατάσταση των θυμάτων των καρτέλ".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 10/01/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire