ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 14 janvier 2014

Παραπλανά ο κύριος της Μικρασιατικής Καταστροφής Γιαννάκης Κασουλίδης

Παραπλανάτε, κύριε Κασουλίδη

 Με τον Κωστάκη Αντωνίου

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Παραμύθι της Χαλιμάς

Ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε, πριν από μερικές μέρες, ότι η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν συντάχθηκε σε συνεργασία με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ώς εδώ, ουδεμία έκπληξη. Όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε θριαμβολογήσει με τη συμφωνία Βενιζέλου - Νταβούτογλου, ότι ενέπλεξε την Τουρκία, η οποία θα είναι υπόλογη και για κάθε αδιάλλακτη πρόταση που καταθέτει η τουρκοκυπριακή πλευρά. Γιατί δεν την έχει καταγγείλει ακόμη; Άλλη μία ψευδαίσθηση, και άλλο ένα επικοινωνιακό παραμύθι πέφτει στο κενό.

Προσπαθεί να παρουσιάσει τον υπ΄ αριθμόν ένα θιασώτη του διακοινοτικού διαλόγου -το κόμμα του- ως τον πρώτο που αντελήφθη την αναποτελεσματικότητα των διακοινοτικών

Περιέρχονται τα κανάλια οι συνεργάτες του Προέδρου και περιπαίζουν τον κόσμο, προσπαθώντας να ωραιοποιήσουν την παταγώδη αποτυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας στους χειρισμούς του Κυπριακού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών παρουσιάστηκε στην εκπομπή 60 Λεπτά, του Χρύσανθου Τσουρούλλη, για να ισχυριστεί πως "οι πρώτοι που διέγνωσαν το γεγονός ότι από μόνες τους οι διακοινοτικές συνομιλίες δεν μπορούν να αποδώσουν, είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη".
Τεράστια παραπλάνηση. Εδώ και χρόνια αυτή η εφημερίδα και οι αρθρογράφοι της τονίζουν και ξανατονίζουν το αυτονόητο: Ότι ο διακοινοτικός διάλογος έχει χρεοκοπήσει, υποβοηθεί τις τουρκικές μεθοδεύσεις και ενώ προσφέρει στην Τουρκία πιστοποιητικά καλής θέλησης και αποφασιστικότητας για λύση, την ίδια στιγμή συντηρεί τη διχοτόμηση και συμβάλλει στη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Πέραν του ότι μεταθέτει το πρόβλημα, από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε πρόβλημα δικοινοτικό.

Όμως, ο κ. Κασουλίδης προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις. Και το χειρότερο, προσπαθεί να παρουσιάσει τον υπ΄ αριθμόν ένα θιασώτη του διακοινοτικού διαλόγου -τον Δημοκρατικό Συναγερμό- ως, τάχατες, προμηθέα στην απόκρουση αυτής της διαδικασίας.

Αν ο κ. Κασουλίδης ήταν νέος στην πολιτική, θα είχε άλλοθι. Πέρασε, όμως, από όλα τα κομματικά αξιώματα του ΔΗΣΥ, διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Κληρίδη και ακολούθως Υπουργός Εξωτερικών, και θα έπρεπε να γνωρίζει την προϊστορία του Κυπριακού. Το ότι γνωρίζει και όμως παραποιεί, τον εκθέτει περισσότερο.

Ο κ. Κασουλίδης όφειλε να γνωρίζει -και πιστεύουμε ότι γνωρίζει αλλά αποκρύβει- ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, από το 1980, χαρακτήριζε τις διακοινοτικές συνομιλίες "ψευδεπίγραφο διάλογο" και "διάλογο-τράβηγμα στον χρόνο". Ακόμη, γνωρίζει τη σφοδρή αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Μίνιμουμ Πρόγραμμα Κυπριανού - ΑΚΕΛ, επειδή ακριβώς στο πρόγραμμα αναφερόταν ότι η μόνη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, είναι ο διακοινοτικός διάλογος.

Αλλά το χειρότερο, είναι ότι ο κ. Κασουλίδης, μέλος της κυβέρνησης Κληρίδη, το 1993, υποκρίνεται πως αγνοεί ότι ο Γλαύκος Κληρίδης είχε δηλώσει πως "ο διακοινοτικός διάλογος έφαγε τα ψωμιά του'' και πως η κυβέρνησή του επικεντρωνόταν στην προσπάθεια εφαρμογής των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Και το έπραξε αυτό, όχι επειδή αποκήρυττε τον διάλογο, αλλά επειδή ήθελε να ικανοποιήσει τον τότε συνεταίρο του, Σπύρο Κυπριανού.
Ο κ. Κασουλίδης γνωρίζει ότι, μόλις απελευθερώθηκε ο Γλαύκος Κληρίδης από τη συνεργασία με το ΔΗΚΟ, επέστρεψε στον διακοινοτικό διάλογο ο οποίος απέφερε και το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν. Το ίδιο παιγνίδι παίζει σήμερα και ο Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να διατηρήσει τη συμμαχία με τον Νικόλα. Κομματικά παιγνίδια σε βάρος της εθνικής υπόθεσης...
Αλλά δεν μας είπε μόνο αυτά τα παραπλανητικά ο Υπουργός Εξωτερικών. Έριξε και πυροτεχνήματα. "Έχω ενδείξεις, και από τον διεθνή παράγοντα και από την Τουρκία, ότι ανοίγουν δρόμοι για το πακέτο της Αμμοχώστου", ανέφερε.

Πάλι νεκρανασταίνουν την παλαιότερη πρόταση Χριστόφια - Τάσσου για την Αμμόχωστο, την οποία πήρε ο Νίκος Αναστασιάδης και την παρουσίασε ως δική του(προσθέτοντας και το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου). Ας μας πει ο κ. Κασουλίδης ποιες ενδείξεις έχει για τη νεκρανάσταση. Εκτός και αν ρίχνει ακόμη ένα πυροτέχνημα για να σκεπάσει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησής του στους χειρισμούς της για το Κυπριακό και στην προσπάθειά της να πετύχει κοινό ανακοινωθέν, προτείνοντας, μάλιστα, τριπλή κυριαρχία και τριπλή ιθαγένεια...

  Η Σημερινή, 13 Ιανουάριος 2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire