ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 13 janvier 2014

Στην Ισπανία ακόμη και τις βασιλοπούλες κυνηγούν για ξέπλυμα χρήματος


Στις 8 Φεβρουαρίου θα καταθέσει η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας

Κατηγορείται για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος

Στις 8 Φεβρουαρίου θα καταθέσει η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας
Η Κριστίνα με τον σύζυγό της Ινιάκι Ουρδάνγκαριν, ο οποίος είναι ύποπτος για την υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος. ( Πηγή: REUTERS/Albert Gea)



Μαδρίτη 
Η κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, η ινφάντα Κριστίνα, θα καταθέσει στις 8 Φεβρουαρίου, ένα μήνα νωρίτερα από ότι που προβλεπόταν, στον δικαστή που της απήγγειλε κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.
«Η ινφάντα θεώρησε ότι πρέπει να καταθέσει το ταχύτερο δυνατό για να ρίξει φως στην κατάσταση, καθώς είναι εντελώς πεπεισμένη για την αθωότητά της» είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Μικέλ Ρόκα.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο -του δικαστηρίου της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες- είχε ανακοινώσει στις 7 Ιανουαρίου ότι κάλεσε την Κριστίνα να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 8 Μαρτίου και ότι της απήγγειλε κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται κατά του συζύγου της Ινιάκι Ουρδάνγκαριν, ο οποίος είναι ύποπτος για την υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος.
Οι δικηγόροι της πριγκίπισσας Κριστίνα είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι θα ασκούσαν έφεση, αλλά το Σάββατο ανακάλεσαν.
Μολονότι η κατάθεση της πριγκίπισσας Κριστίνα στο δικαστήριο δεν προδικάζει τη δικαστική συνέχεια της υπόθεσης, το σκάνδαλο που ξέσπασε με την απαγγελία κατηγοριών στον Ουρδάνγκαριν στις 29 Δεκεμβρίου του 2011 έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.
Η απαγγελία κατηγοριών στην 48χρονη Κριστίνα, που είναι έβδομη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου, επέφερε άλλο ένα πλήγμα στον 76χρονο βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire