ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 11 novembre 2010

Υπέρ νέας διαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου ο Καστανίδης

 Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM
Έπρεπε να βγει ο Καστανίδης να το πει στο ραδιόφωνο σήμερα το μεσημέρι, αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες, για να "ξαναδούμε" το μνημόνιο και στην κυβέρνηση χτύπησε συναγερμός. Συναγερμός νευρικότητας, γιατί ορισμένα πράγματα που κρύβει η κυβέρνηση, βγαίνουν στη φόρα. Απ΄ότι φαίνεται η κυβέρνηση ερμήνευσε πολύ διαφορετικά το μήνυμα από τις εκλογές. Ο Παπακωνσταντίνου είπε ότι "πήραμε το πράσινο φως από τον ελληνικό λαό να συνεχίζουμε την πολιτική μας" . Τώρα, πού είδε πράσινο ο Παπακωνσταντίνου, ένας θεός το ξέρει. Εδώ έγιναν όλα κατακόκκινα και γαλάζια κι αυτός μιλά για πράσινα φώτα. Έξω στην Ευρώπη, ας λέει ότι θέλει, σημασία έχει να κάνει κάτι να βγει ο ζυγός από το λαιμό του έλληνα φορολογούμενου. Συγκεκριμένες προτάσεις έκανε το μεσημέρι ο Καστανίδης.
Ετάχθη υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης συγκεκριμένων όρων του μνημονίου, εκτιμώντας ότι η μείωση του ελλείμματος πρέπει ενδεχομένως να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο. «Υπάρχει μια εμμονή όχι τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ, όσο από την πλευρά της Ευρώπης να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2013 μείωσης του ελλείμματος... Αυτή η εμμονή οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση... Όσο λοιπόν πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης τόσα λιγότερα έσοδα θα έχουμε», δήλωσε ο κ. Καστανίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό αποχής στις εκλογές ο κ. Καστανίδης σημείωσε πως αυτό εξηγείται μόνο με την εκδήλωση αμφισβήτησης ενός μεγάλου τμήματος του εκλογικού συστήματος προς το πολιτικό σύστημα. «Είναι προφανές ότι ο κόσμος δυσκολεύεται, έχει πολλά ερωτήματα... ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως αναλαμβάνει υπέρμετρα βάρη στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση , άρα... οι πολίτες δικαίως ή αδίκως λένε ότι επιβαρυνόμαστε και δεν θέλουμε άλλη τέτοια επιβάρυνση», σημείωσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει «για να αντιστοιχηθούμε προς το μήνυμα που μας στέλνουν οι εκλογείς».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι «εγώ λοιπόν είμαι της γνώμης ότι από την πλευρά της κυβέρνησης στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας με τους δανειστές μας, είναι να επαναδιαπραγματευτούμε συγκεκριμένους όρους του μνημονίου», διευκρινίζοντας πως κάτι τέτοιο σημαίνει ότι «ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο η μείωση του ελλείμματος».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ο κ. Καστανίδης σημείωσε πως πρώτα από όλα πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ ποιων πραγμάτων συγκρίνουμε. «Αν λοιπόν», εξήγησε, «συγκρίνει κανείς μεταξύ αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής είναι καλύτερο από εκείνο του 2006 και του 2000». «Εάν συγκρίνει κανείς με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, τότε -επεσήμανε- γνωρίζουμε ιστορικά ... ότι ποτέ δεν αντιστοιχούσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών».  
Για να δούμε τώρα τι θα απαντήσει η κυβέρνηση στα εύλογα ερωτήματα του έλληνα φορολογούμενου και ψηφοφόρου.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire