ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 26 novembre 2010

Τα άπλυτα των Αμερικανών στην φόρα

Ανάβουν φωτιές οι νέες διαρροές του WikiLeaks

Κρύος ιδρώτας λούζει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, εν αναμονή της δημοσιοποίησης από την ιστοσελίδα WikiLeaks νέων αμερικανικών απόρρητων εγγράφων.
Οι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν ήδη ενημερώσει τις συμμάχους χώρες ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων είναι πιθανό να προκαλέσει διεθνή αμηχανία και να βλάψει τις σχέσεις των ΗΠΑ με ορισμένα έθνη.
Μεταξύ των χωρών που έχουν ενημερωθεί είναι οι: Τουρκία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ισραήλ και Ιράκ.
Η διαρροή των εγγράφων πιθανολογείται ότι θα σημειωθεί το Σαββατοκύριακο, καθώς το WikiLeaks δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από το WikiLeaks η διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Τι φοβούνται ότι θα διαρρεύσει
Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο των εγγράφων που έχει προκαλέσει ανησυχία στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών;
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία βοηθούσε μαχητές της αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν και ότι οι ΗΠΑ από την πλευρά τους συνέδραμαν του Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.
Ακόμη και οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα, που πρόσφατα αναθερμάνθηκαν, αναμένεται να επηρρεαστούν από τη διαρροή. Όπως αναφερει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant, τα απόρρητα έγγραφα θα περιέχουν γενικές εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση της Ρωσίας και "διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς" για τους Ρώσους πολιτικούς.
Τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών διπλωματών με Ρώσους πολιτικούς, εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρωσίας και αναλύσεις για την εγχώρια και διεθνή ρωσική πολιτική.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire