ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 27 janvier 2011

Αμαρτωλές συνεργασίες

Nέα απόρρητα έγγραφα κατά της Παλαιστινιακής Αρχής Α.P., AFP
ΡΑΜΑΛΑ. Στη στενή συνεργασία της Παλαιστινιακής Αρχής με τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς για ζητήματα ασφαλείας επικεντρώνεται το τρίτο τμήμα των απόρρητων εγγράφων που δημοσιοποιεί το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, «Αλ Τζαζίρα» και η βρετανική εφημερίδα, The Guardian.
Από τα έγγραφα, την αυθεντικότητα των οποίων εξακολουθεί να αμφισβητεί η παλαιστινιακή ηγεσία στη Δυτική Οχθη, διαφαίνεται ότι το 2005 ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Νασρ Γιουσέφ συζητούσε ανοιχτά με τον τότε Ισραηλινό υπουργό Αμυνας, Σαούλ Μοφάζ το ενδεχόμενο δολοφονίας ηγετικού στελέχους της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Αλ Ακσά. Παράλληλα, οι Αμερικανοί που είχαν αναλάβει την εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής φέρονται να γνώριζαν αναφορικά με τους βασανισμούς κρατουμένων από άνδρες της Φατάχ στη Δυτική Oχθη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ το 2005, Σαούλ Μοφάζ φέρεται να ζήτησε από τον Νασρ Γιουσέφ τη δολοφονία του στελέχους των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσά, Χασάν Αλ Μαντχούν. «Γιατί δεν τον σκοτώνετε»; ρώτησε ο κ. Μοφάζ τον Παλαιστίνιο υπουργό Εσωτερικών. «Εχουμε δώσει οδηγίες στον επικεφαλής για την ασφάλεια στη Δυτική Οχθη, Ρασίντ Αμπού Σαμπάκ και θα δούμε», ήταν η απάντηση που φέρεται να έδωσε ο κ. Γιουσέφ.
Σ’ άλλο έγγραφο, ο Αμερικανός επιτηρητής της εκπαίδευσης των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, αντιστράτηγος Κιθ Ντέιτον, εμφανίζεται να εκφράζει ανησυχία για τη συμπεριφορά των ανδρών της υπηρεσίας πληροφοριών του προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς. «Οι άνδρες της υπηρεσίας πληροφοριών σας είναι όντως καλοί», φέρεται να είπε ο Αμερικανός στρατιωτικός το 2009 στον επικεφαλής του παλαιστινιακού διαπραγματευτικού επιτελείου, Σάεμπ Ερεκάτ. «Δημιουργούν, ωστόσο, προβλήματα στους διεθνείς δωρητές και αυτό διότι βασανίζουν κόσμο», συνέχισε ο ίδιος. «Βέβαια, το ίδιο κάνει και η Χαμάς στη Γάζα», πρόσθεσε ο αντιστράτηγος, Ντέιτον.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire