ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 28 janvier 2011

Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκαιο

«Θα σωθούμε και χωρίς αναδιάρθρωση»

Από το Νταβός ο κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι έχει βρεθεί «ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση» και απέκλεισε τη χρεοκοπία 

Να μην καθυστερήσει η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους για την Ιρλανδία και την Ελλάδα,προτρέπει ο Σόρος

Φραγμό στα σενάρια χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του χρέους επιχείρησε να θέσει για άλλη μία φορά ο κ. Γ. Παπανδρέου από το Νταβός. «Ασφαλώς το ερώτημα της αναδιάρθρωσης πλανάται. Μπορώ να πω ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε. Επίσης λέω ότι δεν θα κινηθούμε προς την αναδιάρθρωση» απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» Λάιονελ Μπάρμπερ, ο οποίος συντόνιζε το πάνελ όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός. Αναγνώρισε ότι πολλοί συζητούν για το θέμα αυτό, ωστόσο απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι «έχουμε τον οδικό χάρτη για να βγούμε από το πρόβλημα του χρέους».
Όμως
Ο διάσημος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος βρίσκεται στο Νταβός, προέτρεψε την ΕΕ να μην καθυστερήσει η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους για την Ιρλανδία και την Ελλάδα ως το 2013 και προειδοποίησε ότι ανισορροπία μεταξύ των ισχυρότερων και των πιο αδύνατων οικονομιών της ευρωζώνης είναι «πολιτικά μη διατηρήσιμη».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire