ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 28 janvier 2011

Διαδηλώσεις και απεργίες στα κατεχόμενα

Συλλαλητήριο Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα λόγω υψηλής ανεργίας

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου, από 30 περίπου συνδικαλιστικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις αλλά και τέσσερα «αντιπολιτευόμενα» κόμματα, έδωσαν το παρόν τους στο συλλαλητήριο σήμερα στην πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευκωσίας
 
Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι απεργοί κατέβηκαν την Παρασκευή στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας σε διαμαρτυρία για την άδικη οικονομική πολιτική, όπως την χαρακτηρίζουν.
Τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα που επικαλείται ο Πολίτης ανέφεραν ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη καθώς συμμετείχαν ακόμη και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της κατεχόμενης Λευκωσίας και Αμμοχώστου συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία με τύμπανα και βουβουζέλες δηλώνοντας απογοητευμένοι από το ότι πολλοί νέοι αναγκάζονται να αναζητήσουν δουλειές έξω από την Κύπρο.

Κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου ήταν «Φθάνει πια» και απευθυνόταν στην Τουρκία.

Όπως λένε, η ψευδοκυβέρνηση έχει υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας και έχει περικόψει κατά πολύ τους μισθούς ενώ την ίδια ώρα αυξήθηκαν οι τιμές βασικών αγαθών, κλείνουν επιχειρήσεις και φορολογούνται συντάξεις.

Από την πλευρά του, ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσούκ, απέδωσε τη διαμαρτυρία σε ομάδες που προσπαθούν να ξεσηκώσουν το λαό «κατά της μητέρας πατρίδας Τουρκίας».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire