ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 31 octobre 2011

Τουρκία: Αιματηρή επίθεση με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Οι αρχές θεωρούν ότι έγινε από μια γυναίκα βομβιστή αυτοκτονίας
Τουρκία: Αιματηρή επίθεση με τουλάχιστον 10 νεκρούς
H πόλη Μπιγκόλ βρίσκεται στα βάθη της Ανατολίας, στην Ανατολική Τουρκία (File: bingol1.jpg )


Μπιγκόλ, Τουρκία 

Μια φονική έκρηξη που συγκλόνισε πριν λίγη ώρα την πόλη Μπιγκόλ της Τουρκίας στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα.
Η επίθεση, που οι αρχές θεωρούν πως έγινε από μια γυναίκα βομβιστή αυτοκτονίας, έλαβε χώρα κοντά στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ), στο κέντρο της πόλης.


Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετα τις καταγγελίες των κούρδων κατοίκων της περιοχής αυτής, που βρίσκεται στα βάθη της Ανατολίας, για μια εσκεμμένη βραδύτητα του Τούρκικου σωστικού μηχανισμού στη διανομή σκηνών, μιλώντας ανοικτά για εθνοτικές διακρίσεις σε βάρος τους.
Οι κάτοικοι της επαρχίας Βαν, οι περισσότεροι Κουρδικής καταγωγής, που επληγησαν από τον σεισμό της περασμένης Κυριακής μιλάνε για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση της καταστροφής, με τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να παραδέχεται τις ελλείψεις στην οργάνωση της βοήθειας μετά τον σεισμό, υποστηρίζοντας πάντως πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Ο κ. Ερντογάν απέρριψε τις καταγγελίες, υπογραμμίζοντας ότι οι περισσότερες από 17.000 σκηνές που εστάλησαν στην περιοχή ήταν επαρκείς και καταλήγοντας πως «ουδέποτε σκεφτήκαμε «είναι Κούρδος ή Τούρκος», αλλά ότι πρόκειται για τους συμπολίτες μας».
Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, οι νεκροί ανέρχονται σε 461 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.350, ενώ ο ακριβής αριθμός των αστέγων παραμένει ασαφής. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν δήλωσε ότι 3.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει και συνολικά 600.000 κάτοικοι έχουν επηρεαστεί από τον σεισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν στο σύνολό τους ανάγκη προσωρινής στέγασης. Ο πληθυσμός της ανατολικής Τουρκίας αποτελείται στην πλειοψηφία του από Κούρδους, ο πληθυσμός των οποίων υπολογίζεται σε 15 εκατομμύρια στον συνολικό τουρκικό πληθυσμό των 75 εκατομμυρίων.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire