ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 30 octobre 2011

Το '40 είπε "ναι" ο λαός στο σχέδιο... Μουσολίνι;

Με τον Κωστάκη Αντωνίου

Οι πολίτες δεν διαθέτουν χρόνο, ούτε βεβαίως διάθεση ούτε και ενδιαφέρονται να διαβάσουν τις "επικές" επετειακές ανακοινώσεις που εκδίδουν τα πολιτικά κόμματα, με την ευκαιρία της ανατολής κάθε εθνικής επετείου. Ούτε ενδιαφέρθηκαν να διαβάσουν τι είπαν τα κόμματα χθες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Αν τις διάβαζαν, όμως, θα οργίζονταν. Για τη διαστρέβλωση που επιχειρείται σε σχέση με το σήμερα, αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλεται να συγκριθεί εκείνος ο κολοσσός της εθνικής αντίστασης με τον σημερινό ψοφοδεϊσμό της πολιτικής ηγεσίας και την αδιαφορία του λαού.
Αίφνης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στην επετειακή ανακοίνωσή του καλεί τον κυπριακό Ελληνισμό "να φωτίζεται από το παράδειγμα της αντίστασης που έδωσε ο ελληνικός λαός το 1940".
Όμως, η ηγεσία του κόμματος αυτού, όταν ήλθε η στιγμή να καθοδηγήσει τον λαό στο πνεύμα αντίστασης του Σαράντα, τον καθοδήγησε προς την πλευρά της παράδοσης. Ο ΔΗΣΥ πρέπει να γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν είπε "Ναι" στην παράδοση, δεν είπε "Ναι" σε κάποιο σχέδιο Μουσολίνι που του ζητούσε να διαλύσει το κράτος του, ως προοίμιο υστερότερης, ολοκληρωτικής, κατάληψης της πατρίδας του.
Έχει οποιαδήποτε σχέση η στάση του ΔΗΣΥ το 2004 με το φωτεινό παράδειγμα αντίστασης του ελληνικού λαού, το 1940; Επτά χρόνια πέρασαν από το δημοψήφισμα και δεν ακούσαμε ακόμη από το στόμα της ηγεσίας τού μεγαλύτερου κόμματος το mea culpa...
Αλλά είναι και το ΑΚΕΛ. Η αυτοκαλούμενη Αριστερά βρίσκει πως "οι ίδιες αξίες και ιδανικά του 1940 εμπνέουν και καθοδηγούν τον κυπριακό λαό στην πάλη του για απαλλαγή από την κατοχή".
Σοβαρά μιλούν; Ποια σχέση μπορεί να έχει με το Σαράντα και τα ιδανικά του, με τη μετατροπή ενός ζητήματος εισβολής και κατοχής σε δικοινοτική διαφορά και με την άρνηση του ελληνικού λαού να υποκύψει σε τελεσίγραφα παράδοσης; Είναι ιεροσυλία να παραμορφώνεται η ιστορία του Ελληνισμού και να παρουσιάζονται οι γενναιόδωρες προσφορές και οι συνομιλίες με τον υποτελή του κατακτητή, ως το ίδιο ιδανικό με το Όχι του ελληνικού λαού και την άρνησή του να συνομιλήσει με τον εισβολέα και να του παραχωρήσει γην και ύδωρ.
Πάνω στο ίδιο "μοτίβο" κινούνται και οι υπόλοιπες κομματικές ανακοινώσεις σχετικά με την επέτειο. Ηρωικοί λόγοι, πλαστές συγκρίσεις και κάλεσμα του λαού σε αντίσταση. Την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία έχει ως προτεραιότητα τις κοκορομαχίες και την κατάκτηση της καρέκλας.
Δεν προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον αναγνώστη για τα ψεύδη και τη διαστρέβλωση από τα κόμματα. Απλώς παρουσιάζουμε τις ανακοινώσεις ως σήμα κατατεθέν της υποκρισίας και της παραπλάνησης, που χαρακτηρίζουν τα κόμματα.
Αυτή είναι συμπεριφορά τους και σε όλα τα άλλα θέματα. Πουλούν μεγάλα λόγια και περιπαίζουν τον κόσμο...
Ηλ. διεύθυνση: antoniouc@simerini.com

Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 29/10/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire