ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 29 octobre 2011

Γλυκιά τάρτα κολοκύθας (Pumpkin pie)

 
Από τον Στέλιο Παρλιάρο
 
Προετοιμασία: 25΄, Αναμονή: 15΄, Ψήσιμο: 1 ώρα
Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.):
Για τη ζύμη
170 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια + λίγο ακόμα για τη φόρμα
2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
1 πρέζα αλάτι
λίγο ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού


Για τη γέμιση
1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μεσαία κομμάτια
80 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι της αρεσκείας σας
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
Διαδικασία
Ζύμη: Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σ' ένα μπολ, μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής ζύμη, την οποία τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Γέμιση: Βράζουμε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με νερό για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε κατά μέρος να στραγγίξει και να κρυώσει. Την πολτοποιούμε στον κάδο του μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Στο τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα και ανακατεύουμε.
Τάρτα+ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα διαμέτρου 25 εκ., καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα της κολοκύθας και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire