ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 27 octobre 2011

Ο Σιμόν Πέρες πάει στην Κύπρο

Θα συζητήσει ενεργειακά θέματα με τον πρόεδρο Χριστόφια
Ο Σιμόν Πέρες πάει στην Κύπρο
Συνομιλίες με τον πρόεδρο Χριστόφια θα έχει στην Κύπρο ο Ισραηλινός πρόεδρος κ. Σιμόν Πέρες

Σημαντική χαρακτηρίζεται στη Λευκωσία η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 2 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες. Αν και η ατζέντα των συνομιλιών δεν ανακοινώθηκε ακόμα, πιστεύεται ότι ο Ισραηλινός Πρόεδρος θα συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφια ενεργειακά θέματα, αφού οι δύο χώρες συνεργάζονται μεταξύ τους στις έρευνες για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων που βρίσκονται στις Αποκλειστικές Οικονομικές τους Ζώνες (ΑΟΖ).
Άλλωστε η εταιρία που έχει αναλάβει τις έρευνες για φυσικό αέριο σε Κύπρο και Ισραήλ είναι η ίδια και πρόκειται για εταιρία ενεργειακού κολοσσού αμερικανο_εβραϊκών συμφερόντων.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι σ΄ όλη τη διάρκεια των ερευνών ισραηλινά μαχητικά και μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη περιπολούσαν συνεχώς στην περιοχή, ενώ την περασμένη εβδομάδα σμήνος ισραηλινών επιθετικών ελικοπτέρων προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ο κ. Πέρες, που θα συνοδεύεται από ισραηλινούς επιχειρηματίες θα έχει συνομιλίες και με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου. Εκκρεμεί πάντως, όπως μεταδίδεται από τη Λευκωσία επίσκεψη του προέδρου Χριστόφια στην πλατφόρμα της εταιρίας Noble.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire