ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 31 octobre 2011

Αρνητικά τα κόμματα στο δημοψήφισμα, ζητούν εκλογές

Αύριο στις 12:00 συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά
Αρνητικά τα κόμματα στο δημοψήφισμα, ζητούν εκλογές


Απορριπτική ήταν η άμεση αντίδραση της αντιπολίτευσης στην προαναγγελία δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, με τα κόμματα να ζητούν εκλογές για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ζήτησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη τον οποίο και θα συναντήσει στις 12:00 το μεσημέρι με αίτημα για διενέργεια εκλογών.

Ολο το φάσμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέρριψε το δημοψηφίσμα, σημειώνοντας τα ερωτηματικά που υπάρχουν για το εάν και υπό ποιες συνθήκες το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό -και άρα, το εάν έχει ουσία η ίδια η κίνηση- και αντιπροτείνοντας εκλογές.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ.Γκιουλέκας ανέφερε το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στο δελτίο του Μega, πως το θολό τοπίο γύρω από τους όρους της νέας σύμβασης καθιστά ανούσια τη διενέργεια δημοψηφίσματος και επανέφερε το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές.


ΚΚΕ: «Ωμός εκβιασμός»

Από την πλευρά του, και το ΚΚΕ ζητά σε ανακοίνωσή του «εκλογές τώρα, όχι στον ωμό εκβιασμό και την ιδεολογική τρομοκρατία», προβλέποντας πως του δημοψηφίσματος θα προηγηθούν «απειλές και προβοκάτσια για να γονατίσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξουν το "ναι" στη νέα σύμβαση».

Σημειώνει δε την ανησυχία του πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος βάζει «στο ίδιο τσουβάλι η θέση του ΚΚΕ με εκείνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, παρότι αυτή είναι διαμετρικά αντίθετη, ενώ η στρατηγική της κυβέρνησης ταυτίζεται με της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των παρατρεχάμενών τους».

ΛΑΟΣ: «Βάζει τη χώρα σε κινδύνους»
Εκλογές ζητά και ο ΛΑΟΣ, με τον βουλευτή του κόμματος κ. Μ. Βορίδη να υποστηρίζει πως η απόφαση ελήφθη ενώ η κυβέρνηση «βρίσκεται σε αδιέξοδο» και πρόκειται για κίνηση που «βάζει τη χώρα σε κινδύνους».

Το μέλος της πολιτικής γραμματείας του Συνασπισμού Ρένα Δούρου, μιλώντας στο Mega, επανέλαβε πως θέση του Συνασπισμού είναι η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία με διενέργεια εκλογών. Τόνισε δε πως η προαναγγελία του δημοψηφίσματος για τη νέα συμφωνία, με αυτούς τους όρους, «ευτελίζει τη δημοκρατία».


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire