ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 31 octobre 2011

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 31/10/2011



Οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο Greentree Estate στο Λονγκ Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, η στήριξη της Κοινοπολιτείας προς την Κύπρο σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό και στις έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνης και ο οικονομικός μαρασμός των επιχειρήσεων στην παλιά Λευκωσία είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Ο «Φιλελεύθερος»
στο κύριό του θέμα υπ0ό τον τίτλο «"Κούρεψαν" την τριμερή», αναφέρει ότι η τριμερής συνάντηση στο Λόγκ Άϊλαντ μετατράπηκε σε εκ του σύνεγγυς συνομιλίες. Κύριο χαρακτηριστικό το «πήγαινε-έλα» των αξιωματούχων του ΟΗΕ, μεταξύ των διαπραγματευτικών ομάδων, μεταφέροντας τις γεφυρωτικές ιδέες των εμπειρογνωμόνων τους.

Διαβάστε επίσης:
«Πράσινα» σημεία και σε οικιστικές ζώνες:
Επιλέχθηκαν 38 χώροι σε όλη την Κύπρο.
Κομπίνα: «Αέρας» εκατομμυρίων σε βιομηχανικές περιοχές.
Πρωτοποριακό έργο: Γραμμικό πάρκο ο ποταμός Κούρρης.
Οικονομία: Στη Βουλή μεταφέρεται το τραπεζικό θρίλερ.
Κοινωνία: Τη βίαζαν από το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα.
Κόσμος: Απειλεί ο Άσαντ και προειδοποιεί τη Δύση.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανατροπές στο Greentree'' αναφέρει πως άλλαξαν τη διαδικασία με το καλημέρα τα Ηνωμένα Εθνη χθες στην τριμερή, στο συγκρότημα Greentree, υποχρεώνοντας τους ηγέτες να συνομιλήσουν εκ του σύνεγγυς και έχοντας δυνατότητα υποβολής γεφυρωτικών προτάσεων μέσω των Α. Ντάουνερ και Λ. Πάσκο. Αλλού σημειώνει πως η αλλαγή τακτικής στις διαπραγματεύσεις και στρατηγικής στη συνολική διαχείριση του Κυπριακού είναι πλέον μονόδρομος υποστηρίζει ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Με μεσολαβητές» αναφέρει πως δια της μεθόδου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, και όχι των απευθείας διαπραγματεύσεων, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ, φαίνεται να επιχειρούν τα Ηνωμένα Εθνη την εξεύρεση συγκλίσεων ανάμεσα στους Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Ερογλου. Αλλού αναφέρει πως ''νέκρωσαν'' οι επιχειρήσεις και στις οδούς της παλιάς Λευκωσίας και στη Λεύκωνος σχεδόν όλα τα καταστήματα κατέβασαν ρολά.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Περισσότερη εμπλοκή του ΓΓ» αναφέρει πως περισσότερη προσωπική εμπλοκή του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι μουν στις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, που ξεκίνησαν χθες ζήτησε και πέτυχε ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Αλλού αναφέρεται στη πλήρη στήριξη στην Κύπρο που εξέφρασαν οι χώρες της Κοινοπολιτείας, κατά τη διάρκεια της συνόδου Κορυφής στην Αυστραλία για το Κυπριακό και την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.


Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 31/10/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire