ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 23 août 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 23/08/2012




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εδειξε τον δρόμο για επιμήκυνση και παραμονή στο ευρώ ".
"Ολόθερμη στήριξη Γιούνκερ στις δύσκολες προσπάθειες Σαμαρά. Κλειδί τα μέτρα και η έκθεση της Τρόικας. Ζήτησε να αντιληφθούν όλοι Ευρωπαίοι τις τεράστιες προσπάθειες των Ελλήνων".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Ληστεία σε βάρος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".
"Αγόρασε από τη δευτερογενή αγορά ελληνικό ομόλογο με έκπτωση 70% και μας το πούλησε στο ακέραιο βγάζοντας κέρδος 900.000.000 ευρώ".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολο το σόι στη Βουλή. Ντροπή χωρίς τέλος".
"Ο Τραγάκης (στα χνάρια του Πολύδωρα) προκαλεί με διορισμούς συγγενών του. Πλήγμα εκ των έσω στην κυβέρνηση, τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται".

ΕΘΝΟΣ: "Στήριξη και αυστηρές συστάσεις. Μήνυμα από τον πρόεδρο του Eurogroup για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ".
"Καρφιά για συντεχνίες, φοροδιαφυγή και ιδιωτικοποιήσεις από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Αποφάσεις μετά τη λήψη των μέτρων και την έκθεση της τρόικας. Α.Σαμαράς: δέσμευση για τήρηση του προγράμματος, ανάγκη για ανάπτυξη και επιμήκυνση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αστάνα μασονική πόλη της παγκόσμιας κυβέρνησης".
"Η φουτουριστική και αποκρυφιστική πρωτεύουσα του Καζακστάν που καλωσορίζει τη Νέα τάξη πραγμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γιουνκερ: Εχετε τη λύση στα χέρια σας. Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στήριξη αλλά προειδοποίηση για "τελευταία ευκαιρία". Εάν υλοποιήσετε το πρόγραμμα προσαρμογής, θα ανοίξει η συζήτηση για την επιμήκυνση. Προτεραιότητα οι ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Οι χαμηλόμισθοι πλήρωσαν αρκετά, να συνεισφέρουν και οι άλλοι".

ΕΣΤΙΑ: "Κράτος-προστάτης των κακοπληρωτών".
"Πολλοί νομίζουν ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι πρωτοφανή. Οτι το "κούρεμα" του δημοσίου χρέους, που είχε ως συνέπεια οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου να χάσουν εν μιά νυκτί το 70% της αξίας τους, είναι κάτι που δεν έχει επαναληφθή στο παρελθόν. Τα ίδια έγραφε η "Εστία" προ 80 ετών".

Η ΑΥΓΗ: "Συμπόνια Γιούνκερ για μέτρα 22,5 δισ.".
"Το πακέτο μέτρων είναι τελικά διπλάσιο της επικοινωνιακής φούσκας των 11,5 δισ.ευρώ. Μέχρι και τον Ιούλιο σχηματίστηκε το προβλεπόμενο δημόσιο έλλειμμα για όλο τον χρόνο. Το μπαλάκι στην τρόικα πέταξε ο Γιούνκερ για την επιμήκυνση. Ο Σαμαράς ξαναστήνει εκβιασμό περί χρεωκοπίας για να περάσει το Μνημόνιο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τειρεσίας. Πως θα απελευθερωθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά".
"Στόχος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας είναι να μπορέσουν να ανακτήσουν άμεσα πρόσβαση σε ρευστότητα επιχειρήσεις που κυρίως για συγκυριακούς λόγους άμεσα σχετιζόμενους με την κρίση βρέθηκαν να έχουν ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, καθυστερούμενα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια".

Η Ελλάδα αύριο: "Στραγγαλίζουν τους Έλληνες για να... σωθεί η οικονομία".
"Τα θετικά και τα αρνητικά από την επίσκεψη Γιούνκερ. 150.000 άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο. Ελεύθερες απολύσεις και κόψιμο των δώρων στον ιδιωτικό τομέα. Νέα μείωση μισθών και συντάξεων. Οριζόντιες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις για την ανάπτυξη και όχι για το χρέος. Κούρεμα στα ομόλογα της ΕΚΤ. Επιμήκυνση μετά την απόλυτη εφαρμογή διευρυμένου πακέτου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κλειδί τα μέτρα και η έκθεση της τρόικας".
"Μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα, το οποίο όμως συνοδεύτηκε από τη ρητή θέση ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη λήψη των μέτρων ύψους 11,6 δισ.ευρώ, αλλά και ότι το ενδεχόμενο επιμήκυνσης συναρτάται με την αξιολόγηση της τρόικας, κόμισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά στο Μ.Μαξίμου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αλήθειες και μύθοι για την ελληνική χρεοκοπία".
"Ποιά είναι τα κρίσιμα ευρωπαϊκά γεγονότα του Σεπτεμβρίου που σφραγίζουν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πως θα επηρεάσει τη ζωή μας νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους. Το μυστικό σχέδιο των Γερμανών για πτώχευση εντός του ευρώ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανοικτός στην επιμήκυνση ο Γιούνκερ".
"Πιθανή φέρεται να θεωρεί μία επιμήκυνση στην περίοδο προσαρμογής της χώρας μας ο πρόεδρος του Eurogroup, και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου"".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τέρμα πια στον εμπαιγμό με τη διαπραγμάτευση".
"Χρειάζεται οργάνωση της πάλης σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, με εγκατάλειψη κάθε αυταπάτης ότι είναι δυνατό ο λαός να ζήσει καλύτερα μέσα στην ΕΕ και με την κυριαρχία στην Ελλάδα των μονοπωλίων και της εξουσίας τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η μάχη των τριών ημερών".
"Πρώτο τεστ αξιοπιστίας της κυβέρνησης στα ραντεβού με τους εταίρους. Ο Γιούνκερ στηρίζει αλλά και προειδοποιεί. Μέρκελ και Ολάντ ψάχνουν γραμμή για την Ελλάδα. Ενδεικτική της δυστοκίας που επικρατεί είναι η απόφαση να μη γίνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση των δύο στην Καγκελαρία.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω".
"Στην ελεημοσύνη της Μέρκελ ελπίζει η κυβέρνηση. Θυσιάζει χώρα και εργαζομένους στην ποδιά της... άκαρδης Αγγέλας. Βαφτίζει επιτυχία την επιμήκυνση για να περάσει τα μέτρα-ταφόπλακα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Συμπάθεια και υποσχέσεις".


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Κλειδί για επιμήκυνση η έκθεση της τρόικας"
"Σαφές μήνυμα ότι η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα στην έκθεση της τρόικας αλλά και από την αξιοπιστία των μέτρων και τη σταθερότητα των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση, έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλον Γιούνκερ, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Α.Σαμαρά στο Μ.Μαξίμου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θετικό μήνυμα Ζ.Κ.Γιούνκερ. Ανοίγει ο δρόμος για δόση και επιμήκυνση".
"Είμαι σθεναρά αντίθετος στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup. Mόνο με μεταρρυθμίσεις θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας. "Θα διαψευσθούν όσοι ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ευρωπαϊκή "συμπάθεια" για μια τελευταία ευκαιρία".
"Πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση προσέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, απευθύνοντας ωστόσο ευθεία προειδοποίηση ότι στο επόμενο διάστημα, κρίνεται το μέλλον της χώρας στο ευρώ, η οποία έχει μια τελευταία ευκαιρία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άνοιξε το παράθυρο της επιμήκυνσης".
"Συμπάθεια και συστάσεις για επιτάχυνση των αλλαγών από τον πρόεδρο του Eurogroup. Η επιμήκυνση θα εξαρτηθεί βεβαίως από την τελική έκθεση της τρόικας. Το βάρος στις μεταρρυθμίσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις και στα δημοσιονομικά. Την ανάπτυξη και τη ρευστότητα της αγοράς έθιξε ο Ελληνας Πρωθυπουργός".



Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 23/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire