ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 22 août 2012

Ελλάδα - Στους «Πυρήνες» αναζητούν συνεργούς του Αναστάσιου Θεοφίλου



Αναμένεται να προκύψουν στοιχεία από έναν υπολογιστή 
και ένα κινητό
 


Του Κώστα Oνισένκο
Μεταξύ των υπόπτων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναζητεί η Αστυνομία τους συνεργούς του Αναστάσιου Θεοφίλου, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Πάρου, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο 53χρονος οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, ο συλληφθείς ανήκει στον «περιφερειακό» κύκλο της οργάνωσης, τα περισσότερα μέλη της οποίας έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί ήδη στη Δικαιοσύνη.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 30χρονος απόφοιτος Θεολογίας από τη Θεσσαλονίκη είχε εντοπιστεί τον Νοέμβριο του 2010 στο Αγρίνιο να συνεργάζεται με μέλη της οργάνωσης, ωστόσο αν και μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, δεν προέκυπταν στοιχεία που να οδηγήσουν στη σύλληψή του. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο, εκτός από τον 30χρονο συλληφθέντα, ένας ακόμη από τους δράστες της ληστείας στην Πάρο, να εμπλέκεται με την τρομοκρατική οργάνωση. Πρόκειται για νεαρό που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος από τις δικαστικές αρχές και έκτοτε αναζητείται.
Χθες το πρωί η Αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε τα ευρήματα στο διαμέρισμα που είχε νοικιάσει ο Θεοφίλου στη Λαμία. Οι αρχές οδηγήθηκαν στο εν λόγω διαμέρισμα όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναγνώρισε τον 30χρονο στην προβολή των φωτογραφιών του στην τηλεόραση. Στην γκαρσονιέρα της οδού Τυμφρηστού, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, δεν βρέθηκαν ούτε τα χρήματα ούτε τα όπλα από τη ληστεία της Πάρου. Βρέθηκε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένας υπολογιστής, εκτυπωτής και μηχάνημα πλαστικοποίησης, ρούχα, βιβλία και άλλα αντικείμενα. Ολα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα, προκειμένου να εξετασθούν ενδελεχώς. Στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις επαφές και τις δράσεις του Θεοφίλου και άλλων ατόμων αναμένεται να προκύψουν από την εξέταση του υπολογιστή και ενός κινητού τηλεφώνου. Οι αρχές ωστόσο δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο λίγες ώρες πριν από τον εντοπισμό του διαμερίσματος, άλλα άτομα που εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση να αφαίρεσαν κάποια σημαντικά στοιχεία. Το διαμέρισμα, που είχε νοικιαστεί πριν από 11 μήνες, ενδέχεται να είχε χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για τη σχεδιαζόμενη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στη Λαμία. Αυτό προέκυψε από βίντεο που βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο υπήρχαν πλάνα που έδειχναν το συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα. Οι αρχές επίσης θεωρούν πολύ πιθανό να υπάρχουν και άλλα νοικιασμένα διαμερίσματα, τα οποία και αναζητούνται. Χαρακτηριστικά, κατά τη σύλληψή του, ο 30χρονος είχε στην κατοχή του επτά κλειδιά. Μόλις δύο από αυτά έχουν ταυτοποιηθεί και είναι του διαμερίσματος της Λαμίας. Χθες στην Πάρο εντοπίστηκε και μια κλεμμένη μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται για πιθανή χρήση της από τους ληστές.
Στο μεταξύ, ο 30χρονος πήρε προθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί αύριο για τα θέματα της τρομοκρατίας, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για το ποινικό μέρος των αδικημάτων που του προσάπτονται από τις αρχές. Ο ίδιος, όπως έγινε γνωστό μέσω του δικηγόρου του, αρνείται όλες τις κατηγορίες.



Πηγή: Η Καθημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 22/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire