ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 17 septembre 2012

Ελλάδα - Η οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ

 
Γιώργος Λακόπουλος
 
Πες μου πώς κουμαντάρεις τα οικονομικά στο κόμμα σου να σου πω πόσο ισχυρός αρχηγός είσαι. Ισχύει για όλα τα κόμματα, αλλά εν προκειμένω πρόκειται για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ.
Οταν ανέλαβε το μαγαζί ο Βαγγέλης Βενιζέλος οι συνεργάτες του έλεγαν ότι θα εξυγιάνει τα οικονομικά με ελέγχους και τα ρέστα. Κάτι σαν «πού πήγαν τα λεφτά;», που ρωτούσε το 2009 ο Παπανδρέου τον Καραμανλή. Εξι μήνες αργότερα η εσωκομματική οικονομική διαχείριση αντιμετωπίζεται όπως οι πυρηνικοί αντιδραστήρες που εμφανίζουν διαρροή: με άφθονο τσιμέντο.
Π.χ., σύμφωνα τις πληροφορίες, το Κίνημα υπέγραψε σύμβαση με τη Σοσιαλιστική Διεθνή και εφεξής θα πληρώνει τα ταξίδια του προέδρου της! Δηλαδή, ο Βενιζέλος θα πληρώνει τα έξοδα διεθνούς κυκλοφορίας του Παπανδρέου.
Για ποσά λεφτά μιλάμε; Λένε για 250.000 ευρώ τον χρόνο - «λίγα σε σχέση με ό,τι πληρώναμε για τη Διεθνή έως τώρα», κατά το πικρόχολο σχόλιο στελέχους με ελεύθερη είσοδο στον επάνω όροφο της Ιπποκράτους.
Οταν χρωστάς 120 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και έχεις να πληρώσεις τους εργαζόμενους ένα εξάμηνο, δίνεις λεφτά για την ανούσια Σοσιαλιστική Διεθνή; Τουλάχιστον από πλευράς της σχέσης κόστους - ωφέλειας, είναι έτσι κι αλλιώς πεταμένα λεφτά.

Εν τω μεταξύ το Σαββάτο, από το ρεπορτάζ της ημέτερης Βούλας Κεχαγιά μάθαμε ότι στο ΠΑΣΟΚ κρέμασαν ταμπέλα: πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή! Προσπαθούν να πουλήσουν τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου που είχε εγκαταστήσει στην Ιπποκράτους ο πρώην πρόεδρος - κάπου 130 χιλιάρικα κόστισε. Φαίνεται αστείο, αλλά η πατέντα «γυμναστήριο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος» δεν εκθέτει τόσο τον Παπανδρέου όσο τους υπόλοιπους μεγαλοπασόκους της εποχής.
Οταν δημιουργήθηκε αυτό το πράγμα - με δανεικά λεφτά - δεν ενοχλήθηκε κανείς; Δεν υπήρχαν στελέχη και κομματικά όργανα να μιλήσουν; Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος με θάρρος να πει ότι όποιος θέλει να διατηρήσει τους κοιλιακούς του, ας το κάνει στο σπίτι του; Και καλά ο Γιώργος. Ποιος άλλος έβαλε την υπογραφή του σε αυτή την απίστευτη σπατάλη;
Οι ερωτήσεις περιέχουν και τις απαντήσεις τους. Με το γυμναστήριο συνέβαινε στην Ιπποκράτους ό,τι και με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου: έκοβε και έραβε κατά βούληση και οι άλλοι μούγκα - μετά θυμήθηκαν ότι τους αγνοούσε.
Εξηγήσεις επί της ουσίας δεν υπάρχουν και ούτε πρόκειται… Ισχύει και εδώ αυτό που έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται».
 
 
Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 17/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire