ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 29 septembre 2012

Ελλάδα - Εκρηξη βόμβας στον Χολαργό - Πιθανή σύνδεση με την εν εξελίξει έρευνα για την υπόθεση της Proton Bank Α.Ε.



Του Γιάννη Σουλιώτη
Εκρηξη βόμβας στην πιλοτή πολυκατοικίας στον Χολαργό σημειώθηκε χθες στις 2.41 τα ξημερώματα. Το περιστατικό συνδέεται, πιθανότατα, με την εν εξελίξει έρευνα για την υπόθεση της Proton Bank Α. Ε, με βασικό κατηγορούμενο τον άλλοτε πρόεδρο και βασικό μέτοχο της τράπεζας κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Στην πολυκατοικία της οδού Αετιδέων, όπου εξερράγη η βόμβα, μένει η ανακρίτρια κ. Ιωάννα Χατζάκη που διεξάγει την έρευνα για την υπόθεση.

Πανομοιότυπο περιστατικό είχε σημειωθεί και τα ξημερώματα της 11ης Νοεμβρίου 2011 στο Χαλάνδρι. Οπως είχε τότε αποκαλύψει η «Κ», άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει βόμβα στο αυτοκίνητο υπαλλήλου της Τράπεζας της Ελλάδος που είχε συντάξει το πόρισμα ελέγχου στην τράπεζα Proton Bank A. E. Και τις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε τo ίδιο modus operandi. Αντί εκρηκτικού μηχανισμού επελέγη μασούρι δυναμίτιδας με βραδύκαυστο φιτίλι. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι δεν βρέθηκαν υπολείμματα στο σημείο της έκρηξης.
Το πόρισμα της ΤτΕΤο απόρρητο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος διαπίστωνε σοβαρές παρατυπίες στη λειτουργία της τράπεζας και αποτέλεσε «οδηγό» για την εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Στη διάρκεια του καλοκαιριού κατέθεσαν ως μάρτυρες υπάλληλοι της ΤτΕ και το αμέσως επόμενο διάστημα επρόκειτο να κληθούν σε απολογία οι βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ορισμένοι από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά το ενδεχόμενο προφυλάκισης.
Χθες τα ξημερώματα, η βόμβα εξερράγη σε Toyota RAV που ήταν σταθμευμένο στην πιλοτή και ανήκει σε γυναίκα, υπάλληλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Το χαμόγελο του παιδιού». Aκριβώς δίπλα βρισκόταν σταθμευμένο δεύτερο Toyota RAV, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιεί η ανακρίτρια. Πιθανολογείται ότι ο δράστης είτε από λάθος είτε για να περιπλέξει τα δεδομένα της αστυνομικής έρευνας τοποθέτησε τη βόμβα στο αμάξι της ιδιωτικής υπαλλήλου.
Η ΕΛ. ΑΣ. απέδωσε τη βομβιστική επίθεση σε προσωπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπάλληλος του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ στην ίδια πολυκατοικία μένει και ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος κ. Δήμος Βερύκιος. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.
Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, η έρευνα της Ασφάλειας για την επίθεση στο Χαλάνδρι κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο. Τότε, οι δράστες είχαν τοποθετήσει μασούρι δυναμίτιδας στην είσοδο υπόγειου πάρκινγκ πολυκατοικίας στην οδό Σαχτούρη. Aστυνομικοί και δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι προφανής στόχος των επιθέσεων είναι ο εκφοβισμός όσων ενέχονται στην έρευνα για την υπόθεση της Proton Bank A. E.


Πηγή: Η Καθημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 29/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire