ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 24 septembre 2012

Ο μεγαλύτερος κάθετος κήπος στον κόσμο!

Συνδιασμός μόδας και φυσικής ομορφιάς...




Η αίσθηση του στιλ είναι συνώνυμο των Ιταλών και σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο στις πασαρέλες και στις εντυπωσιακές «Εβδομάδες Μόδας» που διοργανώνουν αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην… κάθετη κηπουρική τέχνη!

Αρχής γενομένης με το Μιλάνο, που αποτελεί τη «Μέκκα» της μόδας, οι Ιταλοί επεκτείνουν τις… δραστηριότητές τους και σε άλλους τομείς του στιλ, συνδυάζοντας τη μόδα με τη φυσική ομορφιά προκειμένου να δημιουργήσουν τον μεγαλύτερο κάθετο κήπο του κόσμου.


Με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα τοπίου Francesco Bollani, ένας τεράστιος «πράσινος» κήπος δημιουργήθηκε στον τοίχο του εμπορικού κέντρου «Fiordaliso», ο οποίος καλύπτει μια επιφάνεια 1.263 τετραγωνικών μέτρων με διάφορα φυτά, προσφέροντας μια εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση του κτιρίου.

Πάνω από 44.000 φυτά και λουλούδια φυτεύτηκαν στον κάθετο κήπο, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2010 και εγκαινιάστηκε πρόσφατα, κλέβοντας τη… θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες από τον κάθετο κήπο της Μαδρίτης, έκτασης 844 τετραγωνικών.

«Μας πήρε έναν χρόνο για να αναπτύξουμε τα φυτά στο θερμοκήπιο και 90 μέρες για να φτιάξουμε την πρόσοψη. Ήταν σαν να χτίζεις ένα τεράστιο Lego!», σχολιάζει ο κ. Bollani και συμπληρώνει: «Οι κηπουροί έχουν πια πολύ δουλειά να κάνουν καθημερινά…».

Στα βασικά πλεονεκτήματα του κήπου είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσα στο εμπορικό κέντρο, καθώς τα φυτά μειώνουν το άμεσο ηλιακό φως, και η εξοικονόμηση ενέργειας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.


Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 21/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire