ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 18 septembre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 18/09/2012




ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πακέτο μέτρων, η σύνταξη στα 67 και η μείωση αποζημιώσεων
Η εφημερίδα γράφει ότι «αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 1+1 έτος το 2013 και το 2014, φέρνει το σχέδιο για σύνταξη στα 67 στο οποίο καταλήγει η κυβέρνηση λίγα 24ωρα πριν κλείσει οριστικά το πακέτο μέτρων ύψους 11,66δισ. ευρώ, με την τρόικα ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μακάβρια έμπνευση για το εφάπαξ
Η εφημερίδα γράφει ότι « " κλείδωσαν " οι περικοπές στο εφάπαξ και η επιβολή εισφοράς σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από το 1995 και μετά. Πρόκειται για ένα βάρβαρο αναδρομικό μέτρο, καθώς επιβάλλεται εισφορά στις συντάξεις (1%-3% τον μήνα) σε όσους δίκαια έχουν πάρει εφάπαξ έως και πριν από 17 ολόκληρα χρόνια ».
ΕΘΝΟΣ: Στα χέρια των αρχηγών το καυτό πακέτο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχουν τον τελευταίο λόγο για τα μέτρα. Η τρόικα επιμένει σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τι λένε στις σατανιστικές τελετές!
Σύμφωνα με την εφημερίδα « στο σημερινό φύλλο παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα ολόκληρο το τελετουργικό, καθώς και αποσπάσματα της επίκλησης που κάνουν, των σατανιστών που υπονοήσαμε σε προηγούμενα άρθρα μας ».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι προσλήψεις στο Δημόσιο έως το τέλος του 2012
Η εφημερίδα σημειώνει « 500 μόνιμοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. 200 μόνιμοι διασώστες στο ΕΚΑΒ. 1.500 εποχικοί σε παιδικούς σταθμούς. 800 συμβασιούχοι στη ΔΕΗ. 700 θέσεις διδακτικού προσωπικού στις σχολές ΕΛ.ΑΣ. 200 ωρομίσθιοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. 500 θέσεις σε υπηρεσίες δήμων ».
ΕΣΤΙΑ: Προετοιμάζουν πεζοδρόμιο
Η εφημερίδα τονίζει ότι « η νομίμως εκλεγμένη Κυβέρνησις που έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές, πρέπει κάποτε να θέση τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του: Σέβεται το δημοκρατικό πολίτευμα και την κοινοβουλευτική τάξη; Και αν ναι, τί πράττει ο ίδιος γι αυτό; Καλεί τον λαό να κατέλθη στο πεζοδρόμιο;» .
Η ΑΥΓΗ: Φοροκαταιγίδα μετά τις περικοπές
Σύμφωνα με την εφημερίδα « πρόσθετος φόρος 500 ευρώ για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες από την κατάργηση του αφορολόγητου. Αύξηση φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς, επιβαρύνσεις στη φορολογία ακινήτων. Αλλεπάλληλες μειώσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων ».
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Ξαφνικός θάνατος για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Ενοποιούνται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα
Η εφημερίδα γράφει ότι « πράξη κάνει την εντολή του ΔΝΤ η κυβέρνηση για ενοποίηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Την είδηση είχε ήδη αποκαλύψει στο πρωτοσέλιδό της η "Ε" από τις 5 Σεπτεμβρίου, με τον τίτλο "Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ για το Ασφαλιστικό". Αναφερόταν ότι ο εμπειρογνώμονας του Τμήματος Φορολογικών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πάτρικ Ντε Μετς, εισηγείται πως πρέπει να υπάρξει ενοποίηση της αρμοδιότητας είσπραξης των σημαντικότερων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και του φορολογικού τομέα».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ορια ηλικίας: Πώς διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2013
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια, η αύξηση από τα 15 στα 20 χρόνια για την καταβολή της κατώτατης σύνταξης, οι μειώσεις στο εφάπαξ, η επιβολή της ειδικής εισφοράς στις συντάξεις για τα εφάπαξ και η χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων από μία πηγή συνθέτουν τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σκληρή γραμμή από την τρόικα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « η τρόικα επιμένει σε μεγάλης και βέβαιης αποτελεσματικότητας μέτρα, απορρίπτοντας τα ισοδύναμα που έχουν προτείνει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς και λιγότερα αξιόπιστα μέτρα που αφορούν περικοπές λειτουργικών δαπανών, τα οποία έχουν εισηγηθεί τα υπουργεία ».
Η ΝΙΚΗ: Μειώστε το ενοίκιό σας με τρεις σίγουρους τρόπους
Η εφημερίδα γράφει « όλη η διαδικασία που υποχρεώνει σπιτονοικοκύρηδες και ιδιοκτήτες καταστημάτων να βάλουν νερό στο κρασί τους. Τι πλεονέκτημα έχουν οι ενοικιαστές που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Σε ποιες περιπτώσεις συμφέρει να πάτε στα δικαστήρια ».
Ο ΛΟΓΟΣ: Ποιοί δικαιούνται επίδομα θέρμανσης
Σύμφωνα με την εφημερίδα « επίδομα πετρελαίου μόνο σε όσους καταναλώνουν το συγκεκριμένο καύσιμο για τη θέρμανσή τους μελετά να χορηγήσει η κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τη σύσκεψη των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μέτωπο πάλης για δωρεάν υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «συζήτηση, για το χαρακτήρα των μέτρων που προωθούνται στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας, όπως και για τις προϋποθέσεις που σήμερα απαιτούνται για να είναι αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων και του λαού, έγινε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ χτες το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ».
ΤΑ ΝΕΑ: Το CD με τους 54.000 που έβγαλαν έξω 22 δισ. ευρώ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνει το CD με τα 54.000 ονόματα Ελλήνων που έβγαλαν έξω ποσά άνω των 100.000 ευρώ. Λόγω του μεγάλου αριθμού των ελεγχομένων, οι διασταυρώσεις αρχίζουν από τις 3.000 περιπτώσεις όπου τα εμβάσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ ».
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 4.834 θέσεις για ανέργους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: Μέτρα μόνιμης απόδοσης για μείωση δαπανών 4 δισ.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « στην τελική ευθεία φαίνεται ότι εισέρχεται η οριστικοποίηση μέτρων ύψους 4 δισ. ευρώ, με συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα. Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, που ζητούν μέτρα μόνιμης απόδοσης για τη δημοσιονομική εξυγίανση ».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ:Κοντά σε συμφωνία. Αποφασιστικό βήμα στη συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « στην τελική ευθεία βρίσκονται οι συζητήσεις της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών για την οριστικοποίηση του πακέτου των 11,7 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει «κλειδώσει» η αύξηση των ορίων ηλικίας, ενώ η προσπάθεια της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο να πείσει τους πιστωτές ότι τα «θολά» 4 δισ. ευρώ είναι πραγματοποιήσιμα. Την Τετάρτη, η νέα συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το πακέτο δεν «κλείνει» αλλά ο χρόνος τελειώνει
Η εφημερίδα τονίζει ότι « σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία της επιλογής των μέτρων για τη μείωση των δαπανών της διετίας 2013-2014, καθώς από τις συναντήσεις που είχε χθες το βράδυ ο ΥΠΟΙΚ, Γιάννης Στουρνάρας, με την ηγεσία της τρόικας και τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση διαπιστώθηκε πως παραμένει ένα κενό μέτρων της τάξης των 4 δισ. ευρώ ».
ΚΕΡΔΟΣ: Να μειώσουν το προσωπικό τους σχεδιάζουν οι μισές επιχειρήσεις
Η εφημερίδα γράφει ότι « αύξηση της ανεργίας -με την περαιτέρω απώλεια εργασιακών θέσεων- (νέες) μειώσεις μισθών και αδυναμία αξιοποίησης του ιδιαιτέρως προσοντούχου δυναμικού σκιαγραφούν το άμεσο μέλλον της εγχώριας αγοράς εργασίας. Τα ζοφερά αυτά στοιχεία καταδεικνύουν σχετική έρευνα του ALBA, της Randstad αλλά και τα υφιστάμενα δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΑΕΔ ».


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 18/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire