ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 28 septembre 2012

«Ο σκύλος του Στάλιν» δώρο στον Τσάβες από τον Πούτιν

Στη Βενεζουέλα ο... «el Ruso»


Με σκωπτικό ύφος αναφέρεται την Παρασκευή ο ρωσικός Τύπος στο δώρο που έκανε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες: Πρόκειται για ένα μαύρο ρωσικό τεριέ, μια ράτσα που ακόμη στη Ρωσία αποκαλείται «σκύλος του Στάλιν».


Το τριών μηνών κουτάβι παραδόθηκε στον Τσάβες από στενό συνεργάτη του Πούτιν, τον Ιγκόρ Σετσίν, πρώτο στην ιεραρχία της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βενεζουέλα για επενδύσεις. Αυτή η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη Βενεζουέλα, καθώς στις 7 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές, με τον Τσάβεζ να είναι ξανά υποψήφιος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
«Ο Πούτιν πρόσφερε στον Τσάβες έναν "σκύλο του Στάλιν"» είναι ο πηχυαίος τίτλος της εφημερίδας Komsomolskaia Pravda.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία-Νόβοστι, το μαύρο ρωσικό τεριέ είναι μια ράτσα που ανέπυξαν ειδικοί του Κόκκινου Στρατού αμέσως μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, από τη διασταύρωση διαφορετικών τύπων σκύλων.
Η συγκεκριμένη ράτσα απέκτησε το προσωνύμιο «σκύλος του Στάλιν», επειδή, σύμφωνα με το πρακτορείο, ήταν ο τότε ηγέτης της ΕΣΣΔ εκείνος που είχε «δώσει εντολή τα μαύρα τεριέ να εκπαιδεύονται για να επιβλέπουν τους κρατούμενους στα στρατόπεδα της Σιβηρίας».
Την εξήγηση αυτή πάντως αμφισβήτησε ο ειδικός Εβγένι Ρόζενμπεργκ όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα Moskovski Komsomolets. «Η ράτσα αυτή δεν έχει καμιά σχέση με τον Στάλιν. Κι αν ορισμένοι την ονομάζουν "σκύλο του Στάλιν" ή "σκύλο της KGB" είναι μάλλον για διαφημιστικούς λόγους» εξήγησε. Πρόσθεσε όμως: «είναι πιθανόν η KGB να χρησιμοποιούσε σκυλιά αυτής της ράτσας, μεταξύ άλλων».
Ο Ούγκο Τσάβες, προσωπικός φίλος του Πούτιν, ονόμασε το κουτάβι «el Ruso», δηλαδή «ο Ρώσος» και υποσχέθηκε ότι με τη σειρά του θα δωρίσει στον ρώσο ηγέτη έναν υδρόχοιρο, μεγάλο τρωκτικό που ζει στη Νότια Αμερική.


Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/09/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire